Letošní rok
Rok 2023
Rok 2022
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2008
Rok 2007

Jarooooo!

Jezis-je-Lord

Jaro je bozim zazrakem. Vse kvete a laska hrima v kazdem z nas. Laska k Paaanu. Haleluja!!!

Zobrazit 1 komentář »

Psala jsem kdysi o nich a mnoha dalších současných pašijích diplomku. stojí za to!!!

megy

mmm, tak to je pecka!

Vrzalik

Že bych zajel do Ostravy:-).

Andrea Hýblová (Neposeda)

kdo to má aspon trochu blízko, at jede! kdoví, kolikrát to jeste budou hrát...

tom-g

Neboť to mám co by kamenem dohodil, tak o tom dost vážně uvažuju...
Takovým zážitkem mohou být i Moravské pašije, které hraje Víťa Marčík, ještě jsem je neviděl a když je letos hraje v ostravě, tak zrovna máme diecézko. Tak zase nic... je to pech...

Berrie

Loni jsem na tom byla, letos se chystam znova...Je to pecka:)

Zobrazit 5 komentářů »
Andrea Hýblová (Neposeda)

Odpoledne jsem meditovala nad dnešním evangeliem "proste a bude vám dáno"... Není řečeno o co prosit, ale jde o to uvědomit si, že je třeba prosit, vytrvale, v pokoře a v důvěře. A pak dobrý Otec dá... není řečeno, co konkrétně (v Lk je to specifikováno: Ducha sv.).
Moje skupinko č.2, proste Otce v důvěře, aby vás vyučoval Božím věcem a pak se nebojím, že by vám chyběla slova, když toho bude třeba. I já se často modlím: Pane, mám prázdné ruce, nevím, za co prosit, nevím, co říkat tomu druhému (v knihkupectví, na mailu, při zpovědi a duchovním vedení...), ale jako třeba na Vranově zakouším, že pak mluví On!

Andrea Hýblová (Neposeda)

:-) Někdy i tak...

Zobrazit 11 komentářů »

Zakouším universalitu Dcer sv. Pavla. Zatímco čekáme na každou novou zprávu od našich sester z Japnska, u snídaně nás s. Lucia uvádí do situace křesťanů v Koreji...

Andrea Hýblová (Neposeda)

Tak sestry dojedly poslední zásoby jídla, co měly doma. Ven se nedoporučuje vycházet, jedna se přeci jen odvážila a šla se podívat na knihkupectví. Zcela zničeno. Dům komunity sice také zničen, sněží do něj a prší radioaktivní déšť, ale "stojí" a sestry tam mají alespoň nějakou střechu nad hlavou. Děkují Pánu za dar života.

Zobrazit 2 komentáře »
barbucha

hmm, ta kniha vypada opravdu zajimave..

Andrea Hýblová (Neposeda)

Když jsme včera meditovala nad evangeliem, zvl. nad tím, že je třeba odpustit, aby Otce odpustil i nám, tak mi došlo, že ta kniha vyšla úplně načasovaně:-)

Zobrazit 6 komentářů »

Plná všeho... Boha, krásy i práce (tento týden neodpovídám na žádnou poštu, není-li skutečně velmi urgentní - dík za pochopení)

Napsat komentář »

tema:krest

Napsat komentář »

Zpět z Vranova (cestou busem překvapena Pánem), nyní již plně v komunitním víru života...

Bjetushka

čímpak Vás překvapil?..:)

Andrea Hýblová (Neposeda)

svou přítomností!

Zobrazit 2 komentáře »

Kupí se nám v komunitě návštěvy (bratři z Itálie, polsko-korejská s. Lucia), takže já to raději beru směr Vranov! I když nevím, co se tam vlastně ode mne očekává...

sanitan

A kdy se sem chystáš, že bych zajela?

Andrea Hýblová (Neposeda)

koukala jsme ráno na Vranově na mapu, že do Kuřimi je to kousek, ale celý den jsem byla "zaměstnaná". tak 4.5. jsem opět zvána do Brna, tož to by mohlo vyjít, ne?!

Zobrazit 2 komentáře »

Když se mě zpovědník zeptal, zda mám "něco vymyšleno" na postní čas, řekla jsem mu, že paulínky si nic nevymýšlejí, že jim sebezápory padají z nebe... Ale pokud se chceš inspirovat ty, třeba si něco vybereš...

Napsat komentář »

Stvoř mi srdce čisté, Bože....

Napsat komentář »

Komu jsem nahlásila, že budu v pondělí a ve středu v knihkupectví, tak to BERU ZPĚT. Po týdnu "organizačních tanečků" leží přede mnou 600 stran ke korektuře. Ta kniha měla už jít do tisku. Budu tedy sedět v redakci a makat a makat a makat... s Boží pomocí to snad v tomto akčním týdnu stihnu odevzdat.

Mikina

pevné nervy a čistou hlavu :) držím palce, ať to stihneš

Jana Bezděková

dobré oči ;)

Andrea Hýblová (Neposeda)

a chtě nechtě i dobrá záda (ta to odnášejí nejvíc:-)

ToB

Andreo držím palec. Je to dřina jak přeházat pět metráků s uhlím.

Andrea Hýblová (Neposeda)

Před odchodem do knihkupectví jsem byla na straně 150! Reším hamletovskou otázku: vzít si prášek na bolest zad,ale být pak oblblá při práci a nebo ne a trpět s čistou hlavou? :-)

Zobrazit 5 komentářů »

Biskupská synoda v říjnu 2012 má téma „Nová evangelizace pro předávání křesťanské víry“. Tak to se těším...

Napsat komentář »
Napsat komentář »

Tak jsme dnes "otvírala" nové studio TV NOE v Praze (tedy otvírali ho významnější lidé, ale byla jsem u toho také - v Telepace jsem při své první návštěvě ještě před křtem poznala mé povolání)

Jenda

Jééé, tak to je super. Tak hodne dobrych zprav i z Cech;))

Zobrazit 1 komentář »

Nový biskup HK
Dnes 3. března 2011 byl papežem Benediktem XVI. jmenován Mons. Jan Vokál novým biskupem královéhradeckým. Nově jmenovaný královéhradecký biskup se ve smyslu příslušných ustanovení Kodexu kanonického práva ujme svého úřadu nejpozději do čtyř měsíců.

sDoubravka

Tak máme opět pastýře. Jsem na něho zvědavá. Doufám jen, že má rád sestry :))))

Andrea Hýblová (Neposeda)

Jj, má rád. Minimálně jednu paulínku (naše představená ho nechala pozdravovat, když byla u našich sester ve Vatikánu a ony jí řekly, že s ním spolupracují:-)

Zobrazit 3 komentáře »

Prosím přátele Nakladatelství a komunity Paulínky o modlitbu. Jsme v určité šlamastyce a snažíme se rozpoznat Pánovo světlo, jak z ní vyjít s čistým srdcem i štítem... Díky.

Andrea Hýblová (Neposeda)

díky a pamatujte prosím dál, vážíme si toho!

Jana Bezděková

víš, co by Ti řekl Polák?
"masz jak w banku" ;)

Zobrazit 9 komentářů »
PavelZahradnicek

Jestli mohou přímo někoho oslovit by mě také zajímalo. Doufám, že snad ano. Každopádně nepřímo oslovují zcela jistě - vytvářejí povědomí o alternativě, která se nabízí pro směrování vlastního života: řeholní život. A dávají alespoň tu nejzákladnější představu, jaké možnosti se nabízejí.
Na závěr pár empirických dat: Středoevropská provinci kongregace Misionářů oblátů Panny Marie Neposkvrněné, která zahrnuje území Rakouska, Německa a Česka má v současné době dva novice ze všech tří těchto zemí (což není tak mnoho). Oba jsou z České republiky. A pozoruhodné je, že oba se (nezávisle na sobě) seznámili s kongregací a navázali s ní první kontakt díky časopisu Milujte se! (Nešlo však samozřejmě jen o tyto "inzeráty", ale i o další obsah časopisu, věnovaný oblátům, který bývá pravidelně do Milujte se! zařazován.) Zdraví P. Pavel Zahradníček OMI

Zobrazit 1 komentář »
  • 1
  • 2