LudmilaLáz

LudmilaLáz / Ludmila Lázničková

Vdaná

O tomto víkendu 1.-3.5. jsme se manželem na Slovensku zúčastnili akce, která měla název „Víkend pre bezdetné manželské páry - Manželstvo ako dar“

LudmilaLáz

Přijelo téměř 40 párů,které se s nenaplněnou touhou po dítěti potýkají. Jistě se vyplatilo se na Slovensko vydat. Třeba se něco podobného podaří zorganizovat i u nás. Nebyly zde totiž jen odborné přednášky, ale i duchovní zázemí kněží. Tedy nejen jejich přednášky, ale byla i nabízena možnost duchovního rozhovoru či přímo svaté zpovědi.

LudmilaLáz

My lékaři – urolog Martin Šmelil, internistka Lucka Šmehilová a já jako gynekoložka jsme poskytovali poradenství v odborné, lékařské problematice, včetně informací k STM PPR. Protože tu, stejně jako u nás, v ČR, lidi prakticky nezají a hlavně - neumí vysledované správně interpretovat. V rámci mého poradenství jsem se shodli s mnohými na tom, že se pak zbytečně se nechali vmanipulovat do užívání různých škodlivých hormonů nebo sice potřebných, ale se špatným načasováním.

LudmilaLáz

I když po odborné stránce se u nás v Brně snažíme působit, to duchovní zázemí (kdy v sobotu večer přijelo 5 kněží zpovídat(!) bylo pro mne velikou inspirací, co dál i u nás v ČR dělat.

Zobrazit 3 komentáře »