organo

Díky za tuto informaci. Nikdy jsem se o homeopatii nezajímala a netušila jsem, jak a na jakých principech to "funguje". Docela mě to šokovalo...

KarelFalta

Jsem rád, že neodradila délka trvání videa.

organo

Je to trošku delší, to je pravda. Ale je potřeba to vidět celé, protože ta podstatná informace na jakém principu je to celé založeno je až téměř v závěru.

Zobrazit 4 komentáře »
KarelFalta

Tentokrát sem vkládám fotky dvě. V podobném duchu, ale obě z úplně jiného místa.

vildatom

Já bych to nazval Irské fotky. :-)))

KarelFalta

jj, může bejt :-)

Zobrazit 3 komentáře »
Napsat komentář »
Napsat komentář »

JiKu zakázal komentáře pod svůj článek Důvěra?

JiKu

Ano.
O důvěře jsem s vámi ochoten diskutovat, ale ta jedna konkrétní diskuse by měla zůstat takhle zakonzervovaná.

PS: Pročetl jsem ji jí ještě jednou. Vyhýbal jsem se Františkovi. Chtěl jsem diskutovat o tom, co je to důvěra. A co je to průzkum "důvěřuji XY". No, nepovedlo se.
Papeže Františka tam vnesla babča.

KarelFalta

Díky za odpověď. Taky jsem četl diskusi a myslím si, že jste se k papeži Františkovi stavěl neutrálně.

HelenaH

Není potřeba zbytečně lhát-Důvěra...byla reakcí na článek pana Zajíce Fenomén František-tedy ne já-už tebou jiku odkazovaný článek "vnesl" do případné debaty papeže Františka. Když jsi ten odkaz do toho článku dal, lžeš, když tvrdíš, že jsi se "vyhýbal Františkovi". Přečti si, čeho-nebo důvěry v Koho se týkal můj první komentář. Poté, co jsi JiKu v diskusi napsal o spolehlivosti-o důvěře že je někdo spolehlivý, reagovala jsem, že "třeba respondenti toho průzkumu-o němž psal pan Zajíc-důvěřují , že papež František je spolehlivý. Jak se vyvíjela diskuse dál si může každý přečíst.

HelenaH

Pokud tady na signálech nikomu kromě mě nevadí, že tu papeži Františkovi někdo říká posměšně Buonaséra, že ať řekne cokoli, je to zpochybněno, vysmíváno nebo označeno za nesmysl, články o tom že papež schválil aby ženy na zelený čtvrtek si mohly nechat mýt nohy a podstoupit pedikůru, výsměšné statusy s lajky o tom, že Rok milosrdenství je Rokem opovážlivého spoléhání na Boží milosrdenství s komentářem právě tebe JiKu, že "pokud nezačal školit lid Boží František, měl jsi jasno."Mně už tohle nebaví. Učili jsme se o úctě ke svatému kněžství kněze v sebemenší farnosti, o tom, že kněz je zástupcem Krista na zemi. Tady je vysmíván papež!!Kašlu na to. Je to hnus a už u toho být nechci!Je blbý, že tohle píšu ke statusu nekatolíka. Nechci už pohoršovat mladé tady svými věčnými hádkami s Jikuem

vobis

To musí být strašné napětí, nechtít pohoršovat, ale přitom cítit nutkavou potřebu zpochybňovat vše, co JiKu napíše.
Z vysmívání papeže si nic nedělejte. Ve skutečnosti je alespoň podle mě Buonasera daleko nejlepším přednostou, jakého KHS kdy měla; zejména proto, že konečně přistoupil k reformě teorie tak, aby reflektovala praxi. Já jsem za tohohle římského biskupa rád, vážím si ho a přeji mu v jeho díle hodně zdaru.

Zobrazit 5 komentářů »
JiKu

Vzpomněl jsem si "k týdnu manželství" na krásnej židovskej fór:

Slyšel, jsem, Roubiček, že se nedávno voženili.

Jo, už mě přestalo bavit potloukat se po hospodách.

Nu a teď?

Teď už mě to zase baví.

Zobrazit 1 komentář »
Napsat komentář »
Napsat komentář »
vildatom

Super přednáška. Díky. :-)

KarelFalta

A to byl jen úvod. Zbytek myslím taky dobrý :-)

vildatom

To se musím ještě podívat. :-)

spitfire

"výborné" video, člověk si začne více vážit katolíků...

Zobrazit 4 komentáře »
Napsat komentář »
Zobrazit 1 komentář »

No teda. "od zákazu „duchovního styku s bludaři“ (kodex církevního práva z roku 1917) k „dovolené a přímo žádoucí“ společné modlitbě s „bratry v Pánu“ (dekret o ekumenismu z roku 1964)." - http://www.christnet.cz/clanky/5665/praxe_vedouci_k_promene_teologie_a_prava.url

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vidíš, jak církev roste k lásce podle sv. Augustina: v podstatném jednota, v nepodstatném svoboda, ve všem láska.

ontarios

Když citace, tak zde je další, nacházející se o kousek dál:

"Takže už instrukce Svatého oficia z roku 1949 uznala, že rostoucí touha „znovu ustanovit jednotu mezi všemi, kteří věří v Krista Pána“ vznikla a rozvíjí se „vlivem rozmanitých vnějších událostí a duševních změn, jednak hlavně jakožto plod společných modliteb věřících pod milostivým vanutím Ducha svatého“. Oficiální změna postoje katolické církve k nekatolickým křesťanům, vyjádřená v dokumentech II. vatikánském koncilu, tak nebyla nečekanou revolucí nebo převratem, nýbrž důsledkem delší a hlubší teologické reflexe a v neposlední řadě i uznáním pozitivních plodů vzájemných setkání a poznávání. "

Zobrazit 2 komentáře »
Napsat komentář »