KarelFalta

Toto téma se tu už řešilo. Prostě nepochopím, jak může být v souladu víra v evoluci (která zahrnuje přežití těch silnějších na úkor slabších) s vírou v milosrdného a spravedlivého Boha (který, jak věřím, nestaví své stvoření na násilí).

ontarios

A jaký typ evoluce máš Karle na mysli? Je jich totiž víc.

znova2010

Souhlasím s Karlem Faltou. U mne vedl tento rozpor k tomu, že jsem přestal na evoluci věřit. Nicméně protože jsem se s ní naučil myslet, připadám si trochu schisofrenně. Prostě jedna z mnoha věcí, kterým nerozumím a nemám v nich jasno.

KarelFalta

Nevím jaký typ evoluce má papež František na mysli, já reaguju na jeho slova.
Nevím, jestli se dobře vyjádřím, ale na mě papežovy výroky působí takto – Nevěřící si myslí, že velký třesk vznikl náhodou a evoluce (vývoj člověka z opice) je také výsledkem náhody, kdežto papež František věří tomu, že velký třesk náhoda nebyla a ani vývoj člověka z opice nebyla náhoda.

Také slova papeže Františka o kouzelníkovi s hůlkou jsou divná. Jako kdyby věřil tomu, že Bůh nemůže tvořit z ničeho a hned. Jak se asi papež František dívá na uzdravení ucha, které usekl apoštol Petr veleknězovu sluhovi?

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Normálnímu člověku přece může vyprávění o stvoření světa podle Gn připadat, jako by Bůh byl právě ten kouzelník s hůlkou. Budiž světlo a bylo světlo. Fakt je, že to tak není.

Zobrazit 5 komentářů »
Napsat komentář »
yijxpm

To nám bylo 25,mobily nebyly..

KarelFalta

Jsem rád, že se fotky líbí. Mně se výlet taky moc líbil. Hodně dělalo to super počasí.
Za vánice bych tam být nechtěl, už při hezkém počasí je to pěšky náročné. Znovu jsem si potvrdil, že moje fyzička potřebuje zlepšit :-)

Zobrazit 7 komentářů »
spitfire

Realita se skládá z vyprávění. Nic se nemůže stát co nebylo předtím vyprávěno. Blondýnka by vyprávěla o tom stejném, ale její příběh by neměl odbočku o síle modlitby, nikoli proto, že by o tom neměla potuchy, ale proto, že její verze tento klam narace neobsahuje.

"Ale na tom není nic k vypravování"

Ale vždyť vypravujete. Najednou tu díky vašemu vyprávění máme chamtivého dědu. Ve svém příběhu úplně stejném (jako je ten Karlův) vytváříte jiný klam narace. Nejdříve v té rodině opatříte dědu přívlastkem chamtivý, a potom si vezmete do práce i tu blondýnku a cituji:
"se k tomu ještě potupně musela přiznat"
Jenomže Karel píše o stejné blondýnce toto:
"sama od sebe přiznala barvu"

spitfire

Znáte to přísloví: řekni mi co čteš, a já ti povím kdo jsi

Mám lepší:
Vyprávějte mi čemu věříte, a já vám řeknu co je z toho jenom klam narace.

Zobrazit 7 komentářů »