IV. víkendová rekonstrukce mohyly Ivančena (Lysá hora, Beskydy)

Poklidný den signálům.cz!

Máme pro vás výzvu Mission Possible o pomoc, a to i ve formě příležitosti k tréninku, soustředění, buildingu vašeho nejen sportovního týmu, odpočinku i setkání s novými lidmi v horách, které neupadne hned tak v zapomnění, a třeba o něm jednou budete moci vyprávět svým dětem. Můžete se vypravit i jako jednotlivci nebo rodiny.

Jde vlastně o přenášení kamenů z jedné hromady na druhou (možná i v živém řetězu) a jejich ukládání do kaskád.

Otevřené i pro nečleny Junáka - českého skauta.

Více o projektu:

https://www.facebook.com/mohyla.ivancena/?fref=ts

také zde: www.ivancena.cz

a formulář pro přihlášení už na tento víkend (27.-29.května) zde:

https://docs.google.com/forms/d/12VmfUsI00P1BW4W8RvM9P2BPQo-YPTOGAHEZL45U644/viewform?ts=57068fd5&edit_requested=true

 

Konkrétní info píše v tomto otevřeném organizačním dopise Jakub Elf Foldyna, více-vedoucí skaut. střediska Štít v obci Pražmo na úpatí Lysé hory...

_ _ _

Ahoj všem,

blíží se další rekonstrukční víkendová brigáda na Ivančeně.

Práce je tu dost, bagr dne 26.5. narýsoval a rozvrhl další základy kamenných kaskád, ale to neznamená, že bychom tam někoho chtěli fyzicky ztrhat, každý udělá tolik, na kolik si troufá.

Sraz budeme mít v 16:45 v pátek 27.5.2016 u Staré fary (naproti kostela v obci Pražmo), pak se přepravíme na Ivančenu auty. Pokud přijedete svým autem z dáli, domluvíme se určitě na možnostech parkování, případně dalšího postupu.

Plánovaný konec je v neděli 29.5.2016 ve 14:00, ale pokud bude někdo potřebovat odejít dříve, tak to budeme respektovat.

S sebou: spacák a karimatku, teplé oblečení na noc, svačina, pracovní rukavice (budeme mít pro všechny případy i rezervní), pláštěnku (organizátoři plánují pracovat za každého počasí), hygienické potřeby, věci na převlečení, KPZ a léky, pokud nějaké bereš. V propozicích k této brigádě se taktéž píše, že buchty (od maminek, tatínků, dědečků a babiček atd.) jsou vřele vítány. Na místě by mělo být zajištěno pití, sobotní a nedělní oběd, jakož i snídaně a večeře. Spát se bude v hangáru a ve stanech u Ivančeny! Pokud by mohl třeba někdo jen v sobotu, neděli, nebo jenom na nějaké odpoledne, tak stačí napsat dopředu (např. na [email protected]) a dostavit se k závoře na Jestřábím (blízko ní je malé parkoviště k ustájení vozidel), a my ho na Ivančenu dopravíme!!!

Indicie: o GPS souřadnice této závory (pokud můžete přijet až v průběhu víkendu, mimochodem který preferujete?) si prosím napište na Jakubův mail výše. Dostanete ji ale až když se přihlásíte docs.google formulářem, to se rozumí. 

 

Očekává se, že příští víkend (jenom v sobotu 4.6.) bude taktéž brigáda na tomto památníku věnovaném původně těm, kdož byli před 70 lety za účast v protinacistickém odboji popraveni gestapem.

 

Vhodné je se přihlásit přes formulář, a do kolonky "Středisko" klidně napsat jméno jiné organizace (mládežnické, sportovní či vědecké), jejímž jménem chcete přijet - nevadí, když nejste členy přímo skautského střediska. Také můžete napsat "žádné", když to tak je nebo to tak cítíte. Nebo tam můžete napsat jméno týmu, který jste vytvořili, a v jehož složení přijedete (+ počet lidí v něm). Každý z vašeho týmu se ale přihlásí formulářem, aby bylo možné zajistit jídlo pro každého a místo v hangáru či pod stanem. Budete vítáni:

https://docs.google.com/forms/d/12VmfUsI00P1BW4W8RvM9P2BPQo-YPTOGAHEZL45U644/viewform?ts=57068fd5&edit_requested=true

J.Elf.F.

_ _ _

...myslíte, že by se vám za to mohla nějakým způsobem vyhnout pořádná odměna? nikoliv :-) to si pište. Taky se můžeme za toto dílo modlit.  

Díky a Pravdě zdar!
+

Antonín Dominik Savio Dobeš.
P.S.: osobně taky můžu přijet spíš až během soboty. Také příští sobotu snad.


Podrobnosti
Vložil: s1rejda
Vloženo: 27. 5. 2016
Upraveno: 27. 5. 2016

Vím, že zrovna v tomto víkendu máte pár akcí, ale může vás potěšit, co dobrého se po světě děje...

Napsat komentář »