Komentáře

dromedar

Miluju vyobrazení světců, ke kterým si člověk musí opatřit autorské vysvětlení, protože z vyobrazení samotného není jasné, o koho jde. Považoval jsem to nejspíš snad za 15. zastavení křížové cesty "Ježíš zmrtvýchvstalý kámoš."

Každopádně je to jistě krásný návrh na aggiornamento františkánského hábitu. Akorát budou muset zpřísnit požadavky na vzrůst a kondici kandidátů a ve všech řádových domech vybudovat posilovny, aby ty výstřihy nebyly řádu na posměch.

Irelevantní

Krípy jak prase.

dromedar

Po nocích polními cestami moc lidí nechodí a ti, co ano, jsou jistě dostatečně otrlí.

dromedar

Když jsem hejt výše psal, myslel jsem z poslední doby hlavně na sochu sv. Prokopa v jemu zasvěceném komunitním centru ve Stodůlkách. Vůbec mě nenapadlo, že jsou obě ze stejné dílny
https://atelier-daniel-klose.webnode.cz/galerie/

HonzaPilař

To jsem vůbec nevěděl, kdo mi sídlí kousek od domu. Některé ty sochy se mi moc líbí, ale dělat Františka jako Ježíše je prostě divný. Už dost na tom, že se s Pánem vždycky všude plete Juda Tadeáš...

Irelevantní

@HonzaPilař ano, ano.. já takhle z nějaký pozůstalosti zachránila nekvalitni sošku "Pána Ježíše" a po dvou letech řádné úcty a úpění, jsem byla kamarádem pri stěhování pobidnuta.. "Podej mi prosimte toho Judu Tadeáše"..

Dva roky v háji, zpověď za vzdavani chvály světci etc. No úlet.

dromedar

"ale dělat Františka jako Ježíše je prostě divný"

Ale když už někoho dělat jako Ježíše, bylo jistě vhodné, aby to byl zrovna sv. František.
(Už, pravda, nevím, kde jsem kdysi dávno četl, jak byla Františkova zbožnost inovativní v do té doby neslýchané sebeidentifikaci s Kristem, ale musí to být pravda.)

dromedar

"Některé ty sochy se mi moc líbí"

Mně též. Nejlepší je "PM rozvarující uzly" jako sexy smrtka se dvěma anděly skelných pohledů.

Zobrazit 11 komentářů »

Podrobnosti

Přidal Adalberto