Andrea Hýblová (Neposeda)

Kazatel SE SEKLl! Neznal ještě Mistra. S Ním už nic není marnost, a všechno je nové. Jako konvertita něco o tom vím. Jak to máte vy?

Dodatečný edit: Byla jsem upozornena, ze: Marnost je špatný překlad. Pomíjivost, o které Kazatel píše, nezmizela... A tak jistota je v Boží lásce, že je Bůh s námi, že On je tím, kdo nepomíjí...

"Marnost nad marnost – praví Kazatel – marnost nad marnost, všechno je marnost. Co má člověk z celé své námahy, s kterou se plahočí pod sluncem?... Co bylo, zase bude, co se stalo, zase nastane – není nic nového pod sluncem. Vyskytne-li se něco, o čem se řekne: Hle, to je nové, dávno to bylo v dobách, které byly před námi. Zapomíná se na to, co minulo, a stejně to bude s budoucností."

Komentáře

Šmoulice

I s vědomím, že všichni kromě svatého papeže Dromedaria Velikého skončíme v pekle, chci aspoň občas něco malého a nepodařeného pro Pána udělat. A tak trochu si představuji, že i mezi plameny Ho budu chválit za moudrost a spravedlivý soud :))

bailamos

No, přesně. Jako andělské kůry svým zpěvem, tak i zavrženci svým kvílením svorně oslavují Boží velikost a spravedlivost.

bailamos

A z jejich slz se vyrábí balená pitná voda:
<img://www.rouming.cz/upload/watertruth.gif>

Šmoulice

Lol, "bloggers"

bailamos

Asi Blažková.

Andrea Hýblová (Neposeda)

Zrovna jdu doplnit ten správný/další možný překlad "marnosti" a koukám, že už si toho všiml někdo přede mnou, díky!

Irelevantní

@bailamos Já ale nechci do pekla... :(

bailamos

@Irelevantní: Tak zkuste zemřít v milosti posvěcující.
Ale člověk je dělaný tak, že si na všechno časem zvykne. Nejhorší je prý první kvintiliarda let, pak druhá a pak třetí...

Irelevantní

@bailamos Jak se znám, tak se z tý milosti posvěcující v poslední chvíli něčím vysmeknu. Vy ne?

bailamos

Zcela jistě. Proto již mám pro sebe vybránu univerzální invokaci „olivku mlučrtlosti“, za kterou se nebudu muset stydět ani tam ani onde.

Zobrazit 15 komentářů »