Evropské setkání Taizé - Pouť důvěry

pondělí, 29. prosince 2014   do   pátek, 2. ledna 2015
Praha

37. evropské setkání mladých 

 Taizé Praha

 

  • pět dnů s desetitisíci mladých lidí z Evropy i odjinud...
  • poznání našeho hlavního města i skrze osobní setkání s lidmi...
  • modlit se společnými zpěvy a tichem...
  • přijmout pohostinnost pražských rodin a farností...
  • začít "pouť důvěry" ve svém vlatním životě...

Každý rok pořádá francouzská komunita Taizé na přelomu roku evropské setkání mládeže, nazývané "Pouť důvěry". Každý rok se koná v jiném evropském městě. Loni to byl francouzký Strasbourg, pro letošek byla zvolena a poté oznámena ve Strasbourské katedrále bratrem Aloisem, město nacházející se v samém srdci Evropy - Praha.

Taizé setkání jsou setkáními ztišení a rozjímání. Jsou to setkání, kde se člověk přibližuje Bohu a tím nalézá i sám sebe. Pouť důvěry je nepopsatelný zážitek, který se navždy vryje do srdce...

Jak probíhá? Setkání trvá necelých pět dní. Tyto dny naplňují společné modlitby Taizé, doprovázené zpěvy z Taizé. Připravené jsou i workshopy v mnoha evropských jazycích. Program je velmi nabitý. Vrcholem je poté slavení silvestra v rodinném kruhu farnosti, kde je člověk ubytovaný a 1. ledna slavnostním obědem s rodinou, u které v těchto dnech bydlel...

Ubytování bývá zajišťováno v rodinách z farností. Nerozhoduje tu příslušnost k církvi. Taizé je ekumenická komunita! To, co zde naleznete, je pohostinost, vstřícnost a láska!

Nebojte se vyrazit do Prahy na pouť důvěry! Stojí to rozhodně stojí za to!

Další informace a přihlášky na: http://www.taize.fr

 

 

arcibiskup pražský, Dominik kardinál Duka řekl:

Milí mladí přátelé! S radostí vás zvu na mezinárodní setkání mladých křesťanů, které připravuje komunita Taizé v České republice v Praze, v městě, které leží ve středu Evropy a které je od počátku našich dějin duchovním i kulturním centrem nejenom naší vlasti, ale celé střední Evropy.

Uvítá vás monumentální panoráma Pražského hradu s katedrálou sv. Víta, řada chrámů a kostelů křesťanských církví, které v Praze působí a hlásají evangelium. Těší se na vás také vaši bratři a sestry křesťanských církví a doufají, že prožijete přelom let 2014–2015 v naší matce měst, Praze.

předseda Ekumenické rady církví v ČR, Daniel Fajfr dodal:

Milí mladí přátelé! Připojuji se k panu kardinálovi a jménem církví sdružených v Ekumenické radě církví v ČR vás všechny srdečně zvu na setkání do Prahy, do města v srdci Evropy. Věříme, že díky vaší přítomnosti a modlitbám ono srdce Evropy omládne. Těšíme se na vás, vezměte sebou své přátele, a dá-li Bůh, na viděnou!


Podrobnosti
Vložil: Pavloš
Vloženo: 1. 1. 2014
Upraveno: 12. 12. 2014

Evropské setkání mladých v televizi:30 prosince 17.15 hod.ČT2 "Bratr Roger a jého Taizé", 17.55 hod.ČT2 a TV Noe - přímý přenos večerní modlitby.