Hádej, kde

wictor

Hádá ještě někdo? Já už bych se dal poddat...

Hannie

Co už, Oščadnica na Slovensku. V srpnu tam bude na 18.8. pouť, stojí to za to

wictor

Jo, takže zahraničí ;-) Na Slovensku jsem byl v kostele jen několikrát a vždycky to stálo za to - když se sešla celá vesnice, všichni opravdu svátečně, někteří v krojích...

Zobrazit 3 komentáře »

Teď něco taky pro Čechy.

dromedar

Docela by mě zajímalo, jestli tam pořád je bouda s občerstvením, a pokud ano, tak jestli v posledních letech nějaký "vlastenec" v rámci "islám v ČR nechtění" nezničil ten nápis o Mekce.

wictor

Bouda tam nějaká je, leč byla zavřená (ostatně jako všechno vyjma toitoiek), tak jsme jí nevěnovali pozornost.

wictor

Dle návodu doplňuji i správnou odpověď: https://cs.wikipedia.org/wiki/Rotunda_svat%C3%A9ho_Ji%C5%99%C3%AD_(%C5%98%C3%ADp)
A ještě vlastní zkušenost - nevím, jestli jsem tam byl v nějaký populární čas (lednová sobota), ale na Říp proudily davy, a tak místo klidného výletu to byla spíš zkouška obratnosti s kočárkem.

Zobrazit 3 komentáře »

Snad příliš nepopudím sběhlé poutníky tímto snadným příspěvkem, ale já byl na tomto kopci s majestátním fofrníkem naproti poprvé. Být téměř sám na místě, kudy jinak proudí davy je vždy zážitek.

wictor

No ne, děkuji za korekci. I když ten příklad mi nepřijde úplně jednoznačný: "Na pastvě bylo vidět stáda sběhlého dobytka." :-)

deFlegmatique

On v tom nemusí být až takový problém, pokud máte na mysli poutníky, co na Hostýně byli, ale už jsou zase dole. Jen nevím,čím by takové měla fotka Hostýna popudit. :-)

Zobrazit 9 komentářů »