Pretoze som spojil dusu s telom alebo inac povedane vedomie s podvedomim a ziskal som novy rozmer pohladu nie skresleny a obmedzneny len mozgom ale obiektyvny a jasny s mozgom a dusou :) (pre lepsie pochopenie : mozog nevie povedat co je napr. Laska, dusa to vie a naopak dusa nevie povedat co je PC a mozog to vie)

Napsat komentář »

velmi vela ludi vedu k viere rodicia a prave deti ktore su vedene alebo donutene na vieru zanevru ....rodic by mal detom len ukazat tie zaujimave dvere nie ich nutit cez ne prejst. Preco ludia veria v Boha ? pre niekoho je to zmysel zivota pre niekoho je to nedelna zalezitost pre inych je dar a pre dalsich nieco zaujimave kazdy veri pre nieco ine s pohladu rozumu, ale samotna dusa je stvorena z lasky inteligencie a vedomia a ona sama vedie rozum aby hladalo telo to co chce Boh. U vela ludi uz ale dusa s mozgom nekomunikuje kvoli drogam cigaretam alkoholu vseobecne latkam ktore nicia mozog… Zobrazit více

velmi vela ludi vedu k viere rodicia a prave deti ktore su vedene alebo donutene na vieru zanevru ....rodic by mal detom len ukazat tie zaujimave dvere nie ich nutit cez ne prejst. Preco ludia veria v Boha ? pre niekoho je to zmysel zivota pre niekoho je to nedelna zalezitost pre inych je dar a pre dalsich nieco zaujimave kazdy veri pre nieco ine s pohladu rozumu, ale samotna dusa je stvorena z lasky inteligencie a vedomia a ona sama vedie rozum aby hladalo telo to co chce Boh. U vela ludi uz ale dusa s mozgom nekomunikuje kvoli drogam cigaretam alkoholu vseobecne latkam ktore nicia mozog dalej vonkajsim vplivom okolia rodina partia spolocnost. Aj ohen potrebuje dobre podmienky aby sa mohol zapalit, niekde staci iskra a inde uz zapaleny ohen aby zapalil dalsi. :)

Napsat komentář »

Protože každý normálníí člověk dojde ve svém životě k otázce "Proč jsem" a "Kdo jsem" pokud je upřimný před sebou samým a řekne "Bože ja tě chci poznat, protože mám dost všedního " a pak zjistíte,že Bůh ve skutečnosti je mnohem blíže , než by to bylo možné pochopit lidskými smysly natož definovat...přeju vám hodně zažitku pramenicích z živého vztahu s Bohem a ne překrucování božích pravd náboženstvím, které je nudné....rachell

exorcista

Ano, souhlas, neboť „Víra je jisté očekávání dějů a věcí budoucích, které sice nevidíme, avšak můžeme je vypozorovat a u kterých jest naděje, že mohou přijít, nebo se stanou."

Některá náboženství (ne lidé) jsou fakt „jen nudnými konzervami s prošlou lhůtou spotřeby".
Snad jsem definoval srozumitelně :)

S pozdravem Petr.

Zobrazit 1 komentář »

Touží-li kdo po definici víry, proč se nevrátit ke kořenům? "Věřit Bohu znamená spolehnout se na to, v co doufáme, a být si jist tím, co nevidíme." Jen stačí otevřít Bibli....

Napsat komentář »

Moje řeč, jde těžko dokázat druhým

Napsat komentář »

víra, pravá, není považování něčeho za pravdu, je to vědění pravdy, je to skálopevná jistota,...
souhlasil bych ale s tím, že to nelze tak snadno dokázat druhým

Napsat komentář »

Víra... učili jsme se ve škole takovou krásnou definici: ,,Víra je něco, co považuji za pravdivé, ale nelze to jednoznačně doázat/prokázat."
Pěkné že? :-) O-) 2:)

StranikS

To teda není přesná definice .... sorry.

MakiPeggy

ja si nemyslim, že to neni přesná definice. Řekla bych, že je na ni něco pravdy. To, že věříš můžeš dokázat svými činy a svým jednání, které o tobě něco vypovídá, ale samotnou víru dokázat nemůžeš. Máš fakta, že Ježíš existoval, že žil, ale nemůžeš dokázat, že ještě pořád existuje. Ne hmotně, jenom skutky a slovy. A to, že v něco věříš znamená, že to považuješ za pravdivé a za dobré. Že to tak má být. Nesouhlasím pouze s tím, že svoji víru nemůžeš dokázat, můžeš - ale musí se chtít.

Fary

tak jaká je správná definice? co je na ní špatně?

Zobrazit 3 komentáře »

Věřím v Boha Otce (Stvořitele), Jeho Syna Ježíše Krista (Spasitele a Prostředníka) a Ducha Svatého (Utěšitele a Učitele) - čili jednoho trojjediného Boha na základě evidence v Písmu Svatém(Bibli) a potvrzení Duchem Svatým, že slova na stránkách Písma jsou pravdou. Pravdou, kterou není možno porušit (viz také Jan 17:17) K víře jsem byl vychováván, avšak po osobním setkání s Bohem můj pohled na víru jako takovou byl změněn od samého základu. Rozpoznal jsem vlastní hříšnost a své skutky, skrze které jsem se chtěl domoci Boží přízně mi byly ukázány jako špinavé hadry. Tehdy jsem poznal, že Boží… Zobrazit více

Věřím v Boha Otce (Stvořitele), Jeho Syna Ježíše Krista (Spasitele a Prostředníka) a Ducha Svatého (Utěšitele a Učitele) - čili jednoho trojjediného Boha na základě evidence v Písmu Svatém(Bibli) a potvrzení Duchem Svatým, že slova na stránkách Písma jsou pravdou. Pravdou, kterou není možno porušit (viz také Jan 17:17) K víře jsem byl vychováván, avšak po osobním setkání s Bohem můj pohled na víru jako takovou byl změněn od samého základu. Rozpoznal jsem vlastní hříšnost a své skutky, skrze které jsem se chtěl domoci Boží přízně mi byly ukázány jako špinavé hadry. Tehdy jsem poznal, že Boží milost je nezasloužený dar, který si nelze zaplatit ničím a že Bůh jej dává zadarmo. Z milosti Boží smím být ospravedlněn skrze smírčí oběť Pána Ježíše Krista a směl jsem nalézt nový život v Něm.
Jednodušeji bych to shrnul slovy: 1.) Musí být platná evidence že Bůh je skutečným Bohem - a tato evidence je v Písmu. 2.) Duch Svatý sám dosvědčuje, že to, co je v Písmu je pravdou. Potvrdí to každému upřímně hledajícímu. 3.) Návod, který je uveden v Písmu je tak světlem pro stezky hledajícího a kdo touží srdcem nalézt Boha, tak jej podle tohoto návodu najde a nikdy zklamán nebude. 4.) Hříšník, který byl duchovně mrtev ve svých hříších je skrze Boží milost znovuzrozen a je ospravedlněn skrze dílo Pána Ježíše Krista. Jeho duch je spasen a má věčný život. Nemusí se strachovat co s ním bude, zemře-li náhle. Ví, že svou důvěru může složit v Hospodina a ví, že s Ním bude navěky.
V záhlaví této diskuze je dotaz- může-li vyrůst v rodině křesťanů ateista - má odpověď - určitě ano, nejsou-li rodiče zakotvení v Pánu a jejich život a ovoce jejich víry nejsou v souladu s tím, co vyznávají. Problém je, jsou-li pokrytci, nemají-li živý vztah s Pánem a nejsou-li poslušni Boží vůli.
Pavel

Napsat komentář »

Ahoj,v boha nevěřím,protože se mi stále nedostávají informace,které by mne utvrdili že Je.Už dlouho mě to zajímá.To slovo proč .Se vší uctou k vašemu přesvědčení,si myslím,že to nedává smysl.Vroce 1998 jsem psal nějakému panu Tomášovi Dittrichovi do Prahy.Zajímalo mě pár otazek.Odepsal ,napsal to zajimavě,ale mě to nestačí.Asi by to chtělo vice času na studium. 8-(

Mohykan

ovšem, neřekl jsi, proč věříš ty...

Fuky

Proč věřím? Nezdá se to, ale je to velmi těžká otázka. Stěžejní je, že věřím. Zdá se mi, že řeknu-li: Ježíš je úžasný, proto věřím, nebude tou pravou odpovědí. Snad je to výsledkem víry, tedy poznání Ježíšovy úžasnosti. Věřím proto, že mi Bůh dal tu milost, dal mi možnost se rohodnout pro život s ním nebo bez něj. Milost víry je tedy důvodem mé víry. Uvědomuji si, že víra činí vše krásnějším. Samozřejmě tak nečiní sama o sobě, ale právě v konverzaci s Bohem. Věřím, protože bez víry bude můj život chudší.

Zobrazit 14 komentářů »

Já věřím v Boha, protože jsem si připadal v jakémkoliv jiném filosofickém/teologickém pohledu na život vůči sobě pokrytcem.

Napsat komentář »