Diskuzní společenství Peklo existuje!

Společenství zetlelo, protože v něm nebyla žádná aktivita po více jak šest měsíců.

Carol Zaleski (Otherworld Journeys – Cesty na onen svět, 1988) zkoumala případy středověkých zkušeností blízkosti smrti. Zjistila, že vypravěči byli posedlí pekelnou bolestí a živě popisovali, jak byli pojídáni draky a napadáni hady a ropuchami. Nechyběly zprávy o „mostech zkoušky“, kdy byla daná osoba podrobena zkoušce, aby jí bylo umožněno přejít na druhou stranu. Tyto zprávy působí jako jasný odraz kulturních vlivů. Ať již jde o cokoli, nejsou pouhým doslovným popisem života po životě. Mnozí tvrdí, že zkušenosti blízkosti smrti neukazují, jaký je život po smrti, protože subjekty nejsou po… Zobrazit více

Carol Zaleski (Otherworld Journeys – Cesty na onen svět, 1988) zkoumala případy středověkých zkušeností blízkosti smrti. Zjistila, že vypravěči byli posedlí pekelnou bolestí a živě popisovali, jak byli pojídáni draky a napadáni hady a ropuchami. Nechyběly zprávy o „mostech zkoušky“, kdy byla daná osoba podrobena zkoušce, aby jí bylo umožněno přejít na druhou stranu. Tyto zprávy působí jako jasný odraz kulturních vlivů. Ať již jde o cokoli, nejsou pouhým doslovným popisem života po životě. Mnozí tvrdí, že zkušenosti blízkosti smrti neukazují, jaký je život po smrti, protože subjekty nejsou po smrti, ale blízko smrti.
Z hlediska církve a osobní víry v Boha - je to slepá cesta.
Spíše se jedná o úpadek víry ve vzkříšení než o "vědecké důkazy", když si lidé pomáhají takovými berličkami.
Jestliže někdo něco takového prožil a změnilo ho to, Bohu díky, dostal další šanci. Ale je mnoho těch, kteří nic neprožili nebo se tím nezměnili...

MarunKa1

Neměla jsem na mysli, že zkušenosti blízkosti smrti ukazují, jaký je život po smrti, ale jen to že museli komunikovat s Někým kdo žije (ať už s tím Zlým, nebo s Bohem), že to není jen o fyziologii, která se dá nějak přirozeně vysvětlit, protože ty zkušenosti z blízkosti smrti jsou skoro stále o tom samém-probíhá jim"film " jejich života a přidává se k tomu poznání co bylo dobré a kam je to nyní vede.., co bylo zlé a kam je to vede.. Ale hodnotit podle toho, jaké to bude po smrti a brát to víc než bibli, která mluví "jen" o vzkříšení z mrtvých o věčném životě (a nepopisuje se o moc víc) tak to jsem nemyslela. Člověk nepotřebuje tuto "berličku", aby věřil. (Ale někomu to může pomoct. V horším případě zmást. Nebo vést k hledat vysvětlitelných důkazů).
Jak píšete, o těch kteří měli zkušenost, že byli pojídáni draky, hady ,ropuchami, tak tam jde jmyslím jistojistě těžkko něco jasně vydedukovat. Jedno z možného, myslím si (být to tak zdaleka nemusí) může být, že jsou to jiné podoby Zlého. (Některé světce za jejich života unášel "pes"(podoba Zlého) myslím, že sv. Arabku). Marie Simeova(možná to jméno nepíši dobře) tak její setkávání se z dušemi v očistci bylo často o setkání s např. s ropuchou:) prostě tam zůstalo něco z hříchu, proto takové podoby. Ale to jsou úvahy, které se možná na internet ne příliš hodí.

Zobrazit 1 komentář »