Pro programátory

sofomorón
sofomorón
EvaHavlátová
EvaHavlátová
Aha::-): moc pěkné modlitební aplikace...https://www.cirkev.cz/cs/aktuality/181219modleme-se-s-mobilem?fbclid=IwAR0pcsq9A5__3k0152iFz1h0Emno_gOKqBg_lFDv_Nh_EJs1tFArNnyE8Sg
radim24
radim24
Tak si říkám, jestli by realovy blogy neměly mít samostatnou "sekci" ve výpisu blogů, něco v tom smyslu, že by šel ten výpis víc rozbalit. Programátoři, zkuste se zamyslet nad následujícím řešením. Do databáze odešlete dotaz na 20 posledních blogových příspěvků, když zjistíte, že nějaký uživatel se objevuje víckrát než 2x tak jeho příspěvky zabalíte pod rozklikávací položku se jménem uživatele. Tak více čtenářů dostane šanci dostat se do výpisu blogů. Příklad viz:

https://radim24.signaly.cz/1909/navrh-na-vypis-blogu

Komentář upraven .

dromedar
dromedar
Domnívám se, že sem @medofil ten odkaz dal s nadějí, že mezi čtenáři bude někdo, kdo není lama, ovládá nízkoúrovňové programování a informaci o zajímavém kousku hw za zajímavou cenu ocení.

(Kdyby o tom byly nějaké pochybnosti, já jsem lama.)
dromedar
dromedar
K sobě chovám úctu, která mi (třeba jakožto všedně dobrému vysokoúrovňovému programátorovi) náleží. Na tom, že pokud jde o nízkoúrovňové programování, jsem (a leckdo další je spolu se mnou) lama, není nic neuctivého. Je to výstižné konstatování pravého stavu věcí.
dromedar
dromedar
To je opravdu smutné.
dromedar
dromedar
Protože potlačovat emoce není zdravé.
dromedar
dromedar
A Vy jste bezesporu velmi erudovaný a nadaný psycholog.
radim24
radim24
dromedar: bezesporu nejsem psycholog. Ale vy taky ne.
JiKu
JiKu
Přemýšlím, proč se radim24 pouští do tak hloupého sporu.
dromedar
dromedar
Nejedná se o hloupý spor, nýbrž o avantgardní divadelní představení.
dromedar
dromedar
Emocionálně se vylít ve čtyřech slovech o sedmi slabikách celkem - kdo jiný to umí?
JiKu
JiKu
Snažím se pochopit ...

To je chvályhodné. Ale tímto způsobem je to dost beznadějné.

V Písmu je krásné pojmenování pro lidi, kteří se snaží dosáhnout dobrých cílů neadekvátními prostředky (panny pošetilé).
dromedar
dromedar
Koukám, že druhý herec opustil scénu, a to takovým způsobem, že příštím generacím zůstává zachován jen můj part. Což je ovšem věčná škoda, protože lepší bavič je bezesporu on.
deFlegmatique
deFlegmatique
zase pozdě
@drome plánujete v budoucnu změnit nick na @lama?
dromedar
dromedar
Ano, ale teprve až si mezi školami tibetského buddhismu vyberu tu správnou a přijmu mnišské roucho a tonzuru.
dromedar
dromedar
Před lety na gymplu po nás jednou němčinářka chtěla, ať mluvíme o svých profesních plánech, tak když přišla řada na mě, řekl jsem, že budu "Mönch," na což paní profesorka reagovala "Willst du also nach Tibet umziehen?!" Já jsem pak vysvětloval, že ne, že by mi úplně stačilo být Mönch katolický, ale jak vidno, odříkaného chleba největší krajíc. Nakonec ze mě bude @lama.
JiKu
JiKu
Měl byste si tedy po vzoru drazemilovaného signalisty pořídit hned ten záložní profil, aby vám ten nick do té doby nikdo nevyfouknul.
deFlegmatique
deFlegmatique
Dal-li pán Bůh dal aj lama.
Paní němčinářka nevěděla, že pro mnišství stačí poušť a nemusí být zrovna horská Tibetská?
dromedar
dromedar
Pokud mi ten nick někdo vyfoukne, budu to brát jako řízení prozřetelnosti a lamou se nestanu. (Beztak mi byl v rámci mahájánového buddhismu vždycky bližší čchan a v Tibetu je nejspíš strašná zima. Zimu já rád, ale zrovna strašná být nemusí.)

Paní němčinářka toho věděla hodně, ale ne o mnišství.