JïKü je
pořekadlo.
škvrně.
kuřák.
Slunce naše jasné, darebáky zakryté. Vzpomeňte na ten díl Simpsonů, kdy pan Burns postavil nad Springfieldem obrovské stínítko. Signály jsou plné Burnsů, Burnsů na jednom hrbu!
čiperka.
brzlík.
Před přípravou je nutné brzlík nejprve omýt. Poté se doporučuje ho asi na hodinu ponořit do studené vody. Sůl z něj vytáhne krev a brzlík pak zbělá. Teprve pak se vaří/blanšíruje doměkka. Stačí cca půl hodiny, delším vařením by brzlík jen ztvrdnul. V některých receptech se doporučuje i kratší vaření. Po uvaření se z něj vymačká přebytečná tekutina, očistí se, odblaní a dál upravuje. Můžete ho osmažit jako řízek, prošpikovat slaninou či podusit na másle. Používá se také jako nádivka nebo do paštik. Výborně chutná s houbami a také s různými máslovými omáčkami. K brzlíku se stejně jako k jiným vnitřnostem hodí zelenina.
Brzlík většinou v dospělosti mizí, brzlík po šedesátém roce musí být unikum.
Možná jste nezaregistroval, že brzlík odtud zmizel.
Ano, ale až po šedesátce, kdyby byl brzlík jako každý jiný, ztratil by se už před desítkami let.
štronzo.
Až tak? Snad neumí brzlík vlašsky, to by ho nejspíš mrzelo.
Vlašsky brzlík umí, je tam pečenej vařenej.
K čemu by mu však byla slov onoho druhu? Je to slušný člověk, tuto jazykovou vrstvu jistě nezná.
Neznalost noemlouvá.
Samozřejmě, však jde o mrzení, ne o omluvu.
vykuk.
rybízek.
čamrda.
policajt, co špehuje kočky.