Homosexualita

spitfire
spitfire
A navíc, kdyby můj muž byl homosexuál, nemohl by se vyspat se mnou.

Pod tlakem výchovy a okolí může chtít svou sexualitu zapírat a rozhodne se oženit a mít i děti, aby později, kdy ten tlak povolí, on se ke své sexualitě otevřeně přihlásí. Nebyl by první.
Terka-8-8
Terka-8-8
A nemyslíte, že by to žena poznala, ještě před svatbou? Že by si v době chození nevšimla, že něco neštimuje?
Terka-8-8
Terka-8-8
Ale myslím, že další diskuze by byla dost bezpředmětná.. Oba jsme své názory řekli, teď už dost odbočujeme někam jinam, do teorií a paralelních vesmírů a vůbec se nebavíme o původním tématu.
Pavel Žižlavský
Pavel Žižlavský
Hej lidi... Ok tohle je sociální síť která má v propagačních videích a na plakátcích: "Na jedné vlně" :D Nechci nijak srážet hodnoty diskuzí které jste tu vedli, naopak jsem vděčný že jsem mohl nastudovat moudra dalších lidí, ale přece jen mi přijde že tahle diskuze víc lidi rozděluje než spojuje. Což je škoda protože křesťané by přece měli být jednotní :) A navíc k tomuto tématu... Podle mě je to jedno z nejkontroverznějších témat vůbec které by se nemělo řešit přes internet bez emočních projevů, bez výrazu tváře a bez kontaktu přímo s člověkem. Takhle to jen tvoří zbytečně složité konflikty a nesváry. Sorry že to není úplně k danému tématu. :)
Oponent
Oponent
K téme a k prvému príspevku a položenej otázke toľko:
Láska má mnoho podôb,.......ale kresťana zrejme zaujíma postoj Boha lásky,tak ako ju definuje Biblia a ako ona odpovedá na nadhodenú otázku./z úvodu/
Tu je jednoduchá odpoveď. Pretože Biblia definuje pravú lásku iba v súžití dvoch osôb opačného pohlavia. Jednoznačne odmieta homosexuálne spolužitie.A tento vzťah považuje za niečo "neprirodzené".
Samozrejme,každý môže mať na to iný názor,ale ja som len tlmočil biblický názor. A ten je nespochybniteľný.
Tu by som chcel ešte dodať,že Biblia ani tak neodsudzuje homosexualitu ako takú, ale homosexuálne správanie.
Príklad: Biblia jednoznačne odsudzuje aj cudzoložstvo,smilstvo. O tom nikto nepochybuje.
A v živote je to tak u nedokonalých ľudí, že nás môže priťahovať iná žena/ak som ženatý/, ale ja musím ovládnuť danú túžbu a byť verný manželke.
A nejak tak je to aj s homosexualitou. Ak mám takú nesprávnu túžbu,musím ju ovládnuť.
Ale dodám, že nikoho nesúdim a akceptujem iný názor. Ale Biblia nedáva priestor v tejto otázke na viac výkladov. V tejto otázke je Biblia jednoznačná!
MartinaHlavatá
MartinaHlavatá
Když jste u tý homosexuality. Měla bych otázku, jestli znáte někdo tohle https://www.euforikum.cz/5-poppers-10ml Prý to používají homosexuálové při sexu. Má to mít nějaké euforické účinky. A docela nás to s mužem láká. Ale nerada bych šla do něčeho, co by nám mohlo třeba ublížit. Předem díky za zkušenosti nebo rady :)
Oponent
Oponent
Neposlúžim vám. Nie som oprávnený radiť v tom , čo nepoznám. Moja "parketa" je biblické rady, kresťanská história, filozofia, vývoj dogiem, a podobne.
Oponent
Oponent
Nuž ak 3 až 5 storočie patrí k modernej dobe, tak áno. Pretože hlavne vtedy vznikli skoro všetky, hlavné dogmy "kresťanstva", ktoré len inovovali pohanské náuky.
A že sa tak deje aj dnes,....tak aj to je pravda. Je to tak, že ľudia si radi vymýšľajú na úkor pravdy.
Pavel_Jan
Pavel_Jan
_______________
§2359 »Homosexuální osoby jsou povolány k čistotě. Skrze ctnost sebeovládání, jež vychovává k vnitřní svobodě, často skrze podporu nezištného přátelství, modlitbu a svátostnou milost mohou a mají se postupně a rozhodně přibližovat ke křesťanské dokonalosti.«

S tím by měl souhlasit snad každý katolík. Když ale přemýšlím dál, co by prakticky měl takový člověk v životě dělat, tak nevím.

Jestli se nepletu, tak katolická Církev zná jen dva stavy: život manželský a zasvěcený.
První je vyloučený, u druhého bych vyloučil život ve společenství, které by mohlo být nevyhovující kvůli možnému pokušení (i když možná ne). Zbývá asi jen osamocený život jako poustevník. Ale kdo dokáže bez podpory, jen za pomoci sebekázně se zdokonalovat?
Nebo vidíte jinou možnost, která by byla v naprostém souladu s učením Církve?
Žít sám jako single, to asi není úplně správné.
soIipso
soIipso
"Žít sám jako single, to asi není úplně správné."
- Každý žil jako single, dokud se neoženil, nevstoupil do řádu, nebo neumřel.
dromedar
dromedar
Co by mělo být na "žít sám jako single" nesprávného?
soIipso
soIipso
Snad že je to odporný anglicismus?
Pavel_Jan
Pavel_Jan
Tak protože, zas jinde jsem četl, prý má člověk podle přikázání hned po stvoření „milujte se a množte se“ povinnost vstoupit do manželství a mít potomstvo (pokud si nezvolil vyšší cíl - zasvěcený život).
Jarod
Jarod
Pokud může.

Matouš 19,12
PilnáVčelka
PilnáVčelka
A je vůbec dobrý tzv. zasvěcený život? Bůh přece říká, že není dobré, aby byl člověk sám. Tak proč bránit homosexuálům, když našli svou lásku, ač podivnou, aby byly šťastní? Jak může být tento cit špatný? A jak můžete tyto páry nutit k čistotě? Koukněte se na sebe. S člověkem, kterého milujete, také nežijete "v čistotě". To znamená, jak jim můžeme bránit, aby projevovali své city?
dromedar
dromedar
Pokud jde o přikázání "milujte se a množte se", rád bych upozornil, že přináležitost filmu "Stvoření světa" k biblickému kánonu není obecně přijímána.
Pavel_Jan
Pavel_Jan
No tak uznávám, že jsem se pletl a měl mylné informace. I v případě člověka, co se nerozhodl pro řeholní život ani pro manželství, to tak může být správné. Bude tedy vázaný zachováváním čistoty.
Ale zůstává otázka, co má v životě dělat. Řeholníci mají svůj specifický úkol, manželé taky. Ale takový člověk? K čemu má být na světě užitečný?
(Dřív třeba bylo, že svobodní byli učitelé a i jiné profese. Dneska už nic z toho sice neplatí.)
dromedar
dromedar
Nemáte uznávat, že jste se pletl, máte namítat, že jenom slovíčkařím. I když příkaz "milujte se a množte se" figuruje opravdu jenom ve filmu "Stvoření světa" https://youtu.be/NBD1JJ3M7m0?t=4696 , v Gn 1, 28 je velmi podobný, byť prosaičtější.
Ale vyvozovat z něj všeobecnou povinnost ženitby je scestné.
slu-nicko
slu-nicko
"Ale zůstává otázka, co má v životě dělat. Řeholníci mají svůj specifický úkol, manželé taky. Ale takový člověk? K čemu má být na světě užitečný?"

To si děláte srandu, doufám.