preferované Boty (Značka,spokojenost,kvalita,prodávající)

Mikuláš Jelínek
Mikuláš Jelínek
Zdarte,mám prosbu,celá naša rodina vyzkůšala plno Bot,nikdo není spokojen šecky sa reklamujů...již několikrát...máte zkušenosz,značku,tip,výrobce se kterými jste spokojeni a do teď slouží...
Deichmann,baťa,sportisimo (teď zkouším novou značku) nespokojen...
dromedar
dromedar
Pokud Vám jde o to, aby Vás ty boty zanesly do nebe, tak sv. Ignác z Loyoly zřejmě měl za to, že tam nejlépe nesou boty děravé. Nevíme sice, zda a nakolik to bylo díky děravým botám, nicméně do nebe prý došel. Jiní velcí svatí (pravda, převážně - ale nejen! - z jižních zemí) preferovali nenosit boty žádné.
radim24
radim24
Kdysi jsem nosil běžecké boty New balance (Kdysi pořizovací cena ve slevě 1600-2400 Kč), nyní Millet (pořizovací cena kolem 3000-3600 asi před třema? rokama). Kupuju boty s pevnou podešví a dobře odolnou podrážkou. Žádné boty jsem v životě nereklamoval.

Pozn. jak dlouho si představujete že ty boty mají sloužit? Kolik km v nich denně nachodíte a s jakou zátěží?

Komentář upraven .

Mikuláš Jelínek
Mikuláš Jelínek
Moc děkuju za odpověď na úrovni.
Měl jsem boty které mi vydrželi přes 5 let,pravidelně užívány, mám je do teď (10let)...Nevím kolik nachodím, ale nejsem žádný nordic walking...,,běžný provoz''.zátěž, vetšinou běžná chůze po asfalt.cestě :-).
Představa že by boty mohli vydržet alespoň do vypršení záruky by bylo moc?:-)
Díky

Našel jsem na Vsetíně soukromého prodejce u Jakuba...prý boty vydrží,půjdu vyzkoušet.

Ve sportisimu mi řekli,že kvalitní obuv u nich je - až od řady pohorky...a pouze 2 značky
radim24
radim24
Ještě dodatek: Podrážka a asi i podešev u Milletu od značky Vibram. Ty boty jsou limitovány tím, že buď se opotřebuje podrážka (na patě se to hodně stlačuje hlavně vzadu na kraji) a potom se opotřebuje látka, která je v místě pod vycpávkou která je vzadu v úrovni kotníku. Tohle se mi ale stane u všech bot, možná kdyby tam byl jiný materiál než látka, tak by to vydrželo. A pod látkou je jakýsi černý "molitan", nějaká pěna... Boty jsem nakupoval u Spartoo a přišlo mi to v krabici poštou z Francie.
wictor
wictor
Já teď jedu už skoro 10 let na Merrellech. Od Vánoc mám 3. pár - jedny tedy tak 4-5 let. Vždy došly až na prodřenou podrážku a roztrhanou látku uvnitř vzadu nad patou. V běžném zápřahu cca 10 měsíců v roce. Cenově 2-3tis. Na (pře)prodejci, myslím, nezáleží.
radim24
radim24
wictor:
k vyhodnocení tvé odpovědi je třeba znát několik faktorů které mají na výdrž vliv.
1) chodíš pěšky, jezdíš autem nebo hromadnou dopravou?
2) kolik toho nachodíš (km) za den?
3) v které části je podrážka/podešev nejvíce opotřebovaná?
4) běháš někdy?
5) Kolikrát za den si obuješ boty (ohledně opotřebování látky nad patou).

Myslím, že nejpodstatnější jsou body 1 a 2, případně 3.
Já mám vždy nejvíce opotřebovanou patu, ani te tak prodřenou jako stlačenou podešev.
wictor
wictor
ad 1 - většinou mhd, v létě na kole či koloběžce
ad 2 - běžný zápřah počítám ~5 km za den (do práce, z práce, nákupy, kroužky, sem tam výlet, kolo)
ad 3 - u palce a na patě - podle toho, jak kdo šmajdá :-)
ad 4 - téměř ne, jen když je potřeba; radši ta koloběžka či kolo
ad 5 - tak 4x
Svou odpověď jsem bral hlavně tak, že se boty za tu dobu nikdy nikde nerozlepily či nerozpáraly (což se mi u asi 2 bot dřív stalo) a jsou dostatečně pohodlné i na větší výlet. Měnil jsem vždy jen tkaničky (vždy alespoň jednou).
radim24
radim24
Při déhle zátěži ti vydrželi dost dlouho. Příště se po téhle značce podívám :) Dík za odpovědi
Mikuláš Jelínek
Mikuláš Jelínek
chlapi moc diky za odpoveďi:-)
EvaHavlátová
EvaHavlátová
díky za podobnou diskusi:-), taky toto řeším..:-)
EvaHavlátová
EvaHavlátová
Co takovéto botky https://www.inzep.cz/holenova-pracovni-obuv/ máte zkušenosti z koupí bot v obchodech s pracovními oděvy a obuví, nebo z např vojenských obchodů? (vypadají jako dobrá kvalita za přijatelnou cenu)
radim24
radim24
A podle čeho soudíš tu kvalitu.
Tak se podívej třeba sem (vystužené):
https://www.rucedozadu.cz/pracovni-holenova-obuv/s-vyztuzenou-spickou-a-podrazkou.html
https://www.rucedozadu.cz/protiporezova-obuv-2360-s3-wr-anticut-cardiff.html
Bez vystužení:
https://www.rucedozadu.cz/pracovni-holenova-obuv/bez-vyztuzene-spicky.html
Raději navštiv kamenný obchod např. CXS ten se na to specializuje a poradí ti. Hlavně by obuv měla být pohodlná. Taky zimní obuv bude dražší.

Komentář upraven .

tedmosby
tedmosby
Ja kupujem výhradne na footshop. Majú veľký výber akýchkoľvek značiek, tiež sú tam aj rôzne exkluzívne , limitované edície. Naposledy som tam kúpil Vans Van Gogh a nemôžem si vynachváliť. Nastal aj problém, že mi poslali zlú veľkosť ale komunikácia bola na úrovni a rýchlo sa to vyriešilo a ešte mi poslali aj malý darček v podobe 2% zľavy. Síce je to skoro nič ale pekné gesto. Väčšia zľava sa dá ale zohnať aj na nete. Občas navštívim https://www.kodino.com/sk/obchod/footshop/ a niekedy je tam zľavový kód. Tak ak sa rozhodneš pred footshop, tak sa tam skús pozrieť.
Dorotea
Dorotea
Před čtyřmi lety jsem koupil několik páru bot Rieker. Dodnes je střídám, dřív se prochodí než roztrhají. Dámské jsou o něco málo horší.
OndřejBiostar
OndřejBiostar
Kupujeme teď boty online. Výběr je veliký, dají se vždy jednoduše zdarma vyměnit, když nesedí a ještě se snažíme využívat slev na boty, které se dají získat třeba tady https://pandakupony.cz/obchod/eobuv-cz nebo https://pandakupony.cz/obchod/footshop-cz a nebo turistickou obuv kupujeme tady https://pandakupony.cz/obchod/hanibal-cz
semlad
semlad
Nejlepe se mi nakupuji boty na webu Urbanstore, maji tam fakt kvalitni produkty a ceny jsou take rozumne. Nyni lze ziskat i znacnou slevu se slevovym kodem zde http://blog.czhannes.com/slevovy-kod/obchod/urbanstore-cz/
berrruska
berrruska
Já si koupím dvoje boty a když se rozlepí, tak slepím chemoprénem. Občas je lepší si sám věc opravit. boty střídám. Takže když venku prsí ,tak ty druhé jsou druhý den suché. Má to více výhod mít dvoje boty.
LadislavNovak
LadislavNovak
Nedávno jsem využil 20% slevu na AboutYou díky https://pandakupony.cz/obchod/aboutyou-cz a koupil si 2 nové páry ale doporučil bych vám ještě https://pandakupony.cz/obchod/casnaboty-cz protože ty ceny jsou bezkonkurenční.
AlešBakla
AlešBakla
My vše co kupujeme vybíráme podle testu, nejvíce se nám osvědčil dTest a nebo recenzní weby jako například https://www.vseumel.cz/
  • 1
  • 2