Film

spitfire
spitfire
Joker s Joaquinem Phoenixem: Asi nejlepší film, co jsem kdy viděl a vlastně se mi nelíbil. A nemyslím si, že by se měl někomu opravdově líbit.
-Kamil Fila-

Myslím, že přesně vím o čem mluví.
KMirjam
KMirjam
@spitfire Není třeba reagovat tak bojovné. :). Moje otázka přeci neměla znamenat, že byste se neměli právo vyjadřovat - i když je to jen vyjadreni na základě ukázek a recenzí , nikoli filmu. Vždyť sama jinou možnost nemam, přesto se jak vidíte vyjadřují.

Za druhé není třeba shazovat me postřehy slovy jako " berličky " ani výroky že nemám jednotny estetický rámec. Po pravdě, co je " jednotny estetický rámec"?

Sice se jako umělec, a tedy i člověk mezi umělci, ale i mezi uměleckými teoretiky ( spíše starší generace ) pohybují a z jedné takové rodiny i pocházím, a myslím si, že mám poměrně sofistikovaný vkus, ale i otevřenost k poznávání novych uměleckých směrů a přístupu, třebaže ne všechny příjmu zasve, a třebaže ne všechny pochopím. Uvědomuji si zároveň, že moje pohledy na uměleckou tvorbu jsou někdy poměrně osamocene a specifické, možná i proto že jsem uměni a jeho proměnám zasvětila celý zlvot. Samozřejmě si možná právě proto uvědomují , že pohledy na umění jsou různé , a svým způsobem odrážejí i něco z duše konzumenta umění. Umění je často zrcadlem.
Pak se tu může projevit i známý fakt že umělec sám má vždy na umění jiný pohled než konzument. Proto me ovšem také diskuse s diváky, posluchači a dalšími neprofesionaly - konzumenty, vždy zajímal a rozšiřoval mě obzory.

Abych to uzavřela . Nemyslete, čtu pozorně co píšete, máte samozřejmě právo svůj přístup zde prezentovat stejně jako další, včetně @Tofl, jen by vaším slovům dodalo větší váhu, kdybyste prostor který věnujete svým bojovným výrokům pripadne dehonestaci druhých využil k řádně argumentaci i když vím, že to bývá někdy těžké. Vždyť se pohybujeme v oblasti umění, jehož hlavní řeči je náznak a tedy uvolnění prostoru divakovi pro jeho vlastní projekce a interpretace a tedy je logické že se pohledy na uměleckou formu budou lišit. A lišit se budou možná o to víc, oč je dílo lepší. Ani to však neplatí vždy.

Takže děkuji za váš vstup. Také by vám možná prospělo, namísto autoritativního tonu osobujiciho si právo vynášet absolutní soudy ve smyslu " tak to JE", trocha zmírnění a pokory spočívajícího ve vědomi toho, že i vy mluvíte jen a jen ta sebe, a vjadrujete jen svůj subjektivní dojem, na který máte pochopitelně jako všichni pravo.

Na druhou stranu už vás trochu znám, občas máte zajímavé postřehy a umíte je prezentovat, na druhou stranu často máte bůhvíproč potřebu provokovat a zbytečně emotivně prosazovat své dojmy , a je fakt, že k takovemu až trochu agresivnímu boji zmíněné prostředky slouží dobře. Takže : budiz vám přáno.:).

Komentář upraven .

KMirjam
KMirjam
@spitfire ještě jednou si pročítám váš komentář adresovaný mně. Trochu mi přijde, že na mne přímo nereagujete. Jednak jsem o filmu nikde neřekla, že je to dílo geniální, naopak píši, že se na něj nechystám. Pokud by šlo o geniální film, patrně bych si ho ujít nenechala.
Pak nevím, proč by mělo být berličkou a projevem nejasné a nejednotné estetiky mluvit o umění, když o uměleckém díle mluvíme. Nebo film nepovažujete za uměleckou kategorii?
mimo to jsem o filmu samém mluvila minimálně. A o videích ISIS už vůbec ne, ani nevím, kde se to vašem textu, proč a v jaké souvislosti vzalo.

Zkrátka reagujete především na nějaké dojmy, nebo přinejmenším věci, které jsem neřekla, nezmínila, ani se jich nedotkla. V tomto směru je to zajímavější o to víc, že na to, co jsem naopak řekla, nereagujete vůbec. Možná si al epovídáte jen sám se sebou, proč taky ne. :)
tedmosby
tedmosby
Ahojte, je karanténa, pri akom filme pookreje vaša duša počas týchto zlých časov? Práve mám Netflix, odtiaľto mám zľavu na 30 dní https://www.kodino.com/sk/obchod/netflix/ ak by niekto chcel tiež skúsiť. Práve som pozeral https://www.csfd.cz/film/229696-12-podminek-k-dedictvi/prehled/ veľmi silný film.