Kněží, kteří vás oslovili a proč

KMirjam
KMirjam
Každý z nás je jiný, každého z nás oslovili v životě někteří kněží více, než jiní. Každý něčím : někdo je dobrý kazatel, jiný dobrý zpovědník, jiný dokázal aktivizovat vaši farnost a tak dál. Kněz který nás nějak více oslovil mohl též mít i své chyby, omyly, nedostatky a navíc ostatním farníkům nemusel být blízký vůbec.
Byla bych ráda, kdybychom si tu popovídali o kněžích, který vás v nějakém životním období zkrátka oslovil, a co v tom hrálo roli.
Dovedu si představit, že i zde se naše názory mohou lišit, přesto zkusme v diskusi reagovat vstřícně, s citem pro osobní zkušenost každého z nás a kněze, který by mohl vyvolat pro někoho kontroverzi, a člověka který si ho váží, berme v rámci jeho svobody a s úctou k Božímu tajemství, který k nám posílá takové "osobní proroky", i kdybychom jim jako lidem i měli co v osobním životě vyčíst. Děkuji.
JuanPavka
JuanPavka
p Jaroslav Stříž ...asketa,motlitebník,dobrý zpovědník...................
o. Marian Kuffa(Institut Krista Velekněze Žakovce) ....Don Bosko dnešních dnů
MichaelaHakova
MichaelaHakova
V katolicke cirkvi mam velice milou osobni zkusenost s knezem, ktery je otevreny diskuzi, co mne hodne prekvapilo. Lokalita Nova Paka. Z protestantskych cirkvi znam hodne pastoru, ci vedoucich spolecenstvi, kteri umej byt vzorem v pokore, rodinnem zivote, ochote predlozit zivot na dlani , otevrit svuj domov, prakticky slouzit v mistnim spolecenstvi. Vsak jedno, ceho si fakt moc vazim, o cem jsem donedavna nemela duvod premyslet je urcity typ askeze u katolickych knezi. Zit temer bez osobniho vlastnictvi, vzdat se rodinneho zivota, byt k dispozici lidem temer non- stop, je to skutecne sluzba, kteru zvladne jen povolany. Maji muj obdiv.
Kollenka
Kollenka
Nevím, jestli mě někdy nějaký kněz oslovil. Ale mám v hlavě pár těch, kteří mi velmi dobře posloužili. Za to jsem jim vděčná. Nebyly to žádné kněžské super ideály, ale dali se do Boží služby, nechali Ho, ať skrze ně působí (a možná o tom, co se skrze ně děje, ani sami pořádně nevěděli). Pán Bůh jim to zaplať.
ChrisDos
ChrisDos
P. Michal Pořízek, P. Petr Utíkal, P. ,,Robinek,. Mayer, dej mu Bůh věčnou slávu, ..Výjimeční služebníci Páně. Ale každý kněz, který mi vstoupil do života byl trochu jiný a já za to Bohu děkuji!