7.5.2023

Také bylo uzdraveno mnoho ochrnutých a chromých.


Když se apoštolové v Jeruzalémě dověděli, že Samařsko přijalo Boží slovo, poslali k nim Petra a Jana. Ti tam přišli a modlili se za ně, aby dostali Ducha svatého. Do té doby totiž na nikoho z nich nesestoupil, byli jen pokřtěni ve jménu Pána Ježíše. Vložili tedy na ně ruce, a oni přijali Ducha svatého.                       /Sk 5,14-17/

Církev vždy rostla ochotou zapojit druhé, podělit se o své pravomoce. Také tímto se dům Pána – církev
– stává podobnou Trojjedinému.

1. čtení Sk 6,1-7
V pokračující četbě ze Skutků apoštolů se ocitáme u prvního problému uvnitř komunity křesťanů. Apoštolové nechtějí ztrácet síly řešením technických otázek života komunity. Cíl jejich poslání je jiný! Jáhen, řecky diákon, znamená služebník.
Žalm 33
Bůh miluje spravedlnost a právo. Žalmista zpívá chválu Bohu, protože poznal jeho zásady a jeho spravedlnost. Připojme se k němu.
2. čtení 1 Petr 2,4-9
Svatý Petr povzbuzuje pronásledované křesťany. Jsme povoláni ke svatosti, i když trpíme. Odhoďme špatnost a jako křtem zrozené děti jděme ke Kristu. Autor zde cituje Žalm 118 a 28. kapitolu knihy proroka Izaiáše.
Evangelium Jan 14,1-12
Ocitáme se uprostřed poslední večeře. Ježíš naznačuje mnohá tajemství svého vztahu k Otci a Duchu svatému. V intimní atmosféře odhaluje svým nejbližším plně svoji identitu. Ale navíc také ukazuje, jak skrze něj dosáhnou i učedníci Boží plnosti.
www.vira.cz

Zobrazeno 355×
komentáře
Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.