31.12.2020

Všichni jsme dostali z jeho plnosti, a to milost za milostí


.A Slovo se stalo tělem a přebývalo mezi námi. Viděli jsme jeho slávu, slávu, jakou má od Otce jednorozený Syn, plný milosti a pravdy. Jan o něm vydával svědectví a volal: "To je ten, o kterém jsem řekl: 'Ten, který přijde po mně, má větší důstojnost, neboť byl dříve než já.'"          /Jan 1,14-15/

Boží Slovo, jeho záměr, se stává tělem. Zhmotnění jeho dobroty, jeho stopu, mohu poznávat i v druhých lidech. Snažil jsem se o to v uplynulém roce?

1. čtení: 1 Jan 2,18-21
Žalm: Žl 96
evangelium: Jan 1,1-18
www.vira.cz

Zobrazeno 1029×
komentáře
Matonick

Na začátku Janova evangelia je poetickým způsobem sděleno vše podstatné o významu druhé božské osoby pro celé dějiny spásy, které Bůh připravil lidstvu. Boží slovo existuje od věčnosti. Při stvoření vstoupilo do dějin světa a nyní znovu přichází, aby přebývalo mezi lidmi: “A slovo se stalo tělem“, aby nám skrze tvář Ježíše Nazaretského plně zjevilo nekonečnou Boží lásku. Na Ježíšově tváři může vykoupené lidstvo nazírat Boží slávu ( srov. Jan 1,16). On jediný, pravý božsko-lidský prostředník mezi Otcem a lidstvem, nám zjevuje Boha a dává nám jej poznat (srov. Jan 1,17-18).

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.