O Gedeonovi a koronaviru

Hippy
Jen tak zlehka

     Nedávno jsem se modlil ohledně celé té situace s koronavirem a prosil jsem Boha o nějaké slovo do této situace. V Bibli jsem v té chvíli narazil na Gedeona. To asi znáte…

 

     Izrael byl pronásledován sedm let ze strany Midjánců. Hospodin si vyvolil Gedeóna, obyčejného zemědělce, aby Izrael z rukou Midjánců vysvobodil. Po jistém otálení se dal Gedeon do Hospodinovy služby a situace došla až do bodu, kdy se proti sobě postavily nepřátelské armády. V Písmu je uvedeno, že Midjánců bylo jako písku na mořském břehu, tedy obrovské množství. Izraelci byli ve velké početní nevýhodě. 

 

     A v té chvíli Hospodin přichází a říká Gedeonovi, aby propustil některé muže, protože chce nechat Izrael zvítězit a on by se pak vychloubal, že toho dosáhl vlastní silou. Odešlo 22 000 mužů! A Hospodin: Ještě je jich mnoho! No tak to je síla! Který vojevůdce by rozpustil své vojsko před rozhodující bitvou? 

 

     Gedeon si nakonec ponechal jen ty muže, kteří se napili z řeky tím způsobem, že chlemtali vodu jako psi. Bylo to 300 mužů. Takže Gedeon tak důvěřoval Bohu, že se rozhodl proti statisícové armádě bojovat s 300 chlapy! Šílenost!

 

     Gedeonovi pak řekl Hospodin, že mu nepřátele vydává do rukou. Gedeon rozdělil své muže do tří oddílů, dal jim do rukou polnice, prázdné džbány a pochodně. Obstoupili tábor, zatroubili na polnice a rozbili džbány. V té chvíli nastal v táboře nepřátel zmatek, obrátili své meče proti sobě a pobili se navzájem. 

 

     Nu, co s tím slovem? Nevím, ale možná tím chce Bůh říct, že ať situace vypadá jakkoli hrozivě, On má stejně všechno pevně ve svých rukou. Má to akorát jednu podmínku, a to je naše víra. Stačí jediný Gedeon (tedy kdokoli z nás), aby radikálně změnil celou situaci. Může se proti nám položit třeba celé nepřátelské vojsko (nebo koronavirus) a je to úplně k ničemu, protože za nás bojuje Ten, proti němuž neobstojí nikdo. Takže žádný strach 😊

Zobrazeno 994×
komentáře
dromedar

"Nedávno jsem se modlil ohledně celé té situace s koronavirem a prosil jsem Boha o nějaké slovo do této situace. V Bibli jsem v té chvíli narazil na Gedeona."
"Nu, co s tím slovem? Nevím, ale možná tím chce Bůh říct,"

"Náhodně otevřít bibli", ve které se dávno slušně orientuji(ete), bych jako techniku vyrábění "Boží vůle" či "Božích odpovědí" neuznával, protože je málo náhodná.
Navrhuji bibli alespoň rozřezat na stránky a ty před losováním velmi důkladně zamíchat.

Hippy

Diky za tip.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.