Chat s MUDr. Ilonou Burdovou

//pokračování:
V Bibli jsem ještě potom četla: ty si to věděla a přesto si se takhle zachovala, lide nevěřící! Chtěla jsem rychle do Bohnic, aby, to co bylo napsané v Bibli se už stalo, abych nemusela nic předstírat.,dělo se mi hodně neobvyklých věcí, jednou např. když sem se koukla do nějaký knížky tak tam bylo napsáno: Okolo tebe se budou dít špatné věci, a ty budeš vědět proč se to tak děje. Hodně podobných věcí. Byla jsem párkrát u psychiatria. Teď už je všechno v pořádku, Díky Bohu, chodím do školy. Uvěřila jsem znovu v Boha.Možná se mýlím, ale většina psychiatrů má na takovou tu věc asi… Zobrazit více

//pokračování:
V Bibli jsem ještě potom četla: ty si to věděla a přesto si se takhle zachovala, lide nevěřící! Chtěla jsem rychle do Bohnic, aby, to co bylo napsané v Bibli se už stalo, abych nemusela nic předstírat.,dělo se mi hodně neobvyklých věcí, jednou např. když sem se koukla do nějaký knížky tak tam bylo napsáno: Okolo tebe se budou dít špatné věci, a ty budeš vědět proč se to tak děje. Hodně podobných věcí. Byla jsem párkrát u psychiatria. Teď už je všechno v pořádku, Díky Bohu, chodím do školy. Uvěřila jsem znovu v Boha.Možná se mýlím, ale většina psychiatrů má na takovou tu věc asi stejný názor: nějaká psychóza. Co si o tom myslíte vy? může být za tím ještě něco jinýho? děkuji za odpověd, s přáním všeho dobrého Anonym (19)

IlonaB

Z pár řádků na internetu nelze hned postavit diagnózu. Může jít o psychózu, ale také nemusí. Každopádně není dobré z Bible vytrhávat věty z kontextu. Je dobré číst přísliby a ujišťování o Boží lásce, zvl. Evangelia. Ale i praktické rady (kniha Přísloví, Kazatel, Sírachovec, Kniha moudrosti).
Někdy se skutečně stane, že při náhodném otevření Bible člověka něco silně osloví. Ale je třeba mít dar rpzlišování duchů. Může jít o Boží vnuknutí, ale také o náhodu. Prorok je nad prorockým darem.

Zobrazit 1 komentář »