Chat s MUDr. Ilonou Burdovou

Dobrý večer, jaké organizace, hnutí či jednotlivci v ČR propagují (podporují apod.) genderovou ideologii a jaké nebo kdo proti nim naopak bojuje? Mohla byste, prosím, i stručně uvést, co se myslí pod pojmem genderová ideologie? Díky.

IlonaB

Tento obor se už vyučuje i na univerzitách. Propaguje je např. PROUD, různé Queer aktivity, LGBTI lobby, apod.
Slovo gender původně znamenalo rod, nyní je používáno ve významu "sociální rod", který se může shodovat s biolog. pohlavím, ale také nemusí. Feministky označily polaritu pohlaví muže a ženy a "nucenou heterosexualitu" jako příčinu útlaku žen a sexuálních menšin.

IlonaB

Politika "gender-mainstreamingu" má ve všech oblastech společnosti prosazovat nejen oprávněné zájmy rovného postavení mužů a žen, ale i nastolit absolutní rovnost, tj. zakázat jakékoliv rozlišování mezi muži a ženami a různými jinými formami sexuality. Tato ideologie je přímým útokem na hodnoty, kulturu, tradici a náboženské přesvědčení většiny světové populace. Chybí tam úcta k důstojnosti člověka, snaží se zničit rodinu, ignoruje manželství, devalvuje význam mateřství, podporuje deviantní sex. praktiky, promiskuitu a sex u mládeže.

Václav Vacek

Děkuji, a prosím které organizace proti genderové ideologii naopak bojují? Kde hledat informace, radu, podporu?

IlonaB

VORP (tolik osočovaný Výbor na ochranu rodičovských práv), má i svůj web. Hnutí pro život, to se zaměřuje spíš na boj proti potratům. Pak je pár jednotlivců, kteří už jsou unavení zdánlivě marným bojem a snahou lidi probudit. Výborná je již zmíněná kniha Gabriele Kuby: Globální sexuální revoluce - ztráta svobody ve jménu svobody. G.Kuby má také web ve slovenštině, tam jsou i přednášky. Křesťanské weby a tiskoviny - spíše "tradičního charakteru". Každopádně nemůžeme opomíjet ani modlitbu, ta je také moc potřebná.

Zobrazit 4 komentáře »