Chat o uprchlících v České republice a v Evropě

Dotaz podaný přes redakci na oba hosty: Kolik podle vás má reálných příznivců IVČRN? Co si myslíte o tom, že "neutrální" prezident vystoupí, i když ne oficiálně, na jejich demonstraci - i se s ní nechá tematicky spojit, i když to pak pan Ovčáček dvakrát překroutí?

Martin_Kupka

Samozřejmě, že není správné ve společnosti vzbuzovat nebo posilovat fobii z islámu. Kolik má IVČRN příznivců, nedokážu odhadnout. Jsem ale přesvědčen, že jejich počet bude růst, pokud bude zejména vláda vystupovat v řešení uprchlické krize nejistě či vyhýbavě. Kdyby na zmíněné demonstraci vystoupil neutrální prezident, bylo by to divné. Ale náš prezident dávno neutrální není – je vždy na té straně, která mu může přinést větší pozornost široké veřejnosti. Ve velkém množství jeho kroků čtu jen jeho vlastní zájem o co nejlepší výsledek v příštích prezidentských volbách.

Tomáš_Zdechovský

Podíváme-li se na počet příznivců na facebooku (cca. 160 tisíc lidí), tak můžeme usoudit, že jeho obliba je v českých podmínkách poměrně veliká. Posuzovat ale podle počtu fanoušků na facebooku je ale velmi ošidné.
Já sám považuji za nešťastné, když se prezident jako nejvyšší představitel země účastní akce organizace vyznávající tak extrémní postoje. Podporou hnutí Martina Konvičky akorát prezident jen přilévá další olej do ohně a legitimizuje otevřeně nenávistné postoje.

Zobrazit 2 komentáře »