Chat o uprchlících v České republice a v Evropě

Hezký den, chtěl bych se zeptat obou hostů, jakou politiku nebo "plán" pro "řešení" uprchlické krize mají vaše strany? A druhá otázka pro oba hosty zní, jak to vidíte vy sami (bez ohledu na politiku strany) - co, kdo, jak by měl konat...? Díky moc.

Tomáš_Zdechovský

Dobrý den, návrhy na řešení krize od KDU-ČSL naleznete v textu zářijového usnesení celostátní konference strany, které si můžete přečíst zde:
http://www.kdu.cz/o-nas/dokumenty/usneseni/celostatni-konference/usneseni-2-zasedani-celostatni-konference-kdu-csl Zastávám oficiální stanovisko strany, které považuji za rozumné a vyvážené. což je odpověď na druhou otázku.

Martin_Kupka

Dobrý večer, už začátkem léta jsme představili konkrétní opatření, která by situaci pomohla řešit: zvýšení trestů za převaděčství, pomoc přímo v místě konfliktu, navýšení rozpočtu pro rozvojovou pomoc, informační kampaň, lepší návratová politika a také tlak na změnu příliš štědrých sociálních systémů řady evropských států. V EU musíme odmítnout kvóty na přerozdělování uprchlíků a trvat na ochraně vnějších hranic.

Zobrazit 2 komentáře »