no, super.

Napsat komentář »

Tak mě aspoň nemůže mrzet, že tam nejdu.. Je mně zle :-$

Teru

takze to mas vlastne dobry :o) :o*

Zobrazit 1 komentář »

Ahoj děcka, nevím jestli to víte (proto vám taky píšu :-) ), ale zítra není tělocvična... 8-(

Napsat komentář »

Biskup Williamson požádal o odpuštění oběti holokaustu i církev

Londýn. Biskup Williamson jeden ze čtyř biskupů Bratrstva sv. Pia X., z nichž nedávno byla sňata exkomunice, požádal o odpuštění oběti hitlerovské genocidy, jakož i církev za svá slova, kterými popřel rozsah tohoto zločinu proti lidskosti. Biskup Richard Williamson vydal prohlášení, které zveřejnila Papežská komise Ecclesia Dei. Píše se v něm:

„Svatý otec a můj představený, biskup Bernard Fellay mne vyzvali, abych přehodnotil výroky, které jsem učinil pro švédskou televizi před čtyřmi měsíci, protože jejich důsledky jsou… Zobrazit více

Biskup Williamson požádal o odpuštění oběti holokaustu i církev

Londýn. Biskup Williamson jeden ze čtyř biskupů Bratrstva sv. Pia X., z nichž nedávno byla sňata exkomunice, požádal o odpuštění oběti hitlerovské genocidy, jakož i církev za svá slova, kterými popřel rozsah tohoto zločinu proti lidskosti. Biskup Richard Williamson vydal prohlášení, které zveřejnila Papežská komise Ecclesia Dei. Píše se v něm:

„Svatý otec a můj představený, biskup Bernard Fellay mne vyzvali, abych přehodnotil výroky, které jsem učinil pro švédskou televizi před čtyřmi měsíci, protože jejich důsledky jsou velmi závažné. Vzhledem k těmto důsledkům mohu ve vší upřímnosti prohlásit, že svých slov lituji a kdybych věděl předem, jaké škody a bolest způsobí církvi, ale také pozůstalým a příbuzným obětí, vystavených nespravedlnosti Třetí říše, nikdy bych je nevyslovil.
Pro švédskou televizi jsem vyjádřil mínění jistého neodborníka na historii, mínění vytvořené před 20 lety na základě tehdejších argumentů, které jsem na veřejnosti vyslovil zřídka kdy. Události posledních týdnů a rada představených Bratrstva sv. Pia X. mne přesvědčily, že jsem zodpovědný za to, co z toho vyplynulo. Žádám před Bohem o odpuštění všechny duše, které byly právem pohoršeny tím, co jsem řekl, protože – jak řekl Svatý otec – každé nespravedlivé násilí proti jedinému člověku zraňuje celé lidstvo.“

V Londýně 26.února
biskup Richard Williamson

Napsat komentář »

Četl jsem a jsem nadšen. Ani ne tak obsahem výpovědí, ale upřímným a otevřeným hledačstvím. Srovnání s Halíkem je nasnadě, vždyť Halík často píše o svém tápání, hledání a pochybnostech. Zajímavé je, že Halíkovy pochybnosti se vždy nějak velice náhle přelévají do římskokatolické dogmatičnosti. A tak mu ty jeho pochybnosti nevěřím. Spíš jsem ochoten věřit starému dobrému psychologickému pravidlu, že člověk někdy mluví o tom, co vlastně nemá; a proti čemu vnitřně bojuje, tím více se podobá svému protivníkovi. Komárek je vtělená pochybnost s vírou, on je cílovou skupinou Halíkových knížek, ale je… Zobrazit více

Četl jsem a jsem nadšen. Ani ne tak obsahem výpovědí, ale upřímným a otevřeným hledačstvím. Srovnání s Halíkem je nasnadě, vždyť Halík často píše o svém tápání, hledání a pochybnostech. Zajímavé je, že Halíkovy pochybnosti se vždy nějak velice náhle přelévají do římskokatolické dogmatičnosti. A tak mu ty jeho pochybnosti nevěřím. Spíš jsem ochoten věřit starému dobrému psychologickému pravidlu, že člověk někdy mluví o tom, co vlastně nemá; a proti čemu vnitřně bojuje, tím více se podobá svému protivníkovi. Komárek je vtělená pochybnost s vírou, on je cílovou skupinou Halíkových knížek, ale je zajímavé, že právě on sám jde vlastní cestou. Holt pochybovačům se duchovní cesta nedá nalajnovat, ani tak vznešeně a citlivě jako to dělá Tomáš Halík. Čtěte ale oba. Jsou dobří. Jenom ten Komárek mi nějak zní upřímněji. Skvělá výpověď o hledající víře. Skvělé provokace k přemýšlení. Vede mě to zpátky k promýšlení Bible. Tak to má být.

Napsat komentář »

U maturity: "Jak se jmenujete?" "František Vopička." "A čemu se smějete?" "Jen tak, mám radost že jsem hned první otázku zodpověděl tak dobře..."

Napsat komentář »

Student ze Saudské Arábie studující v Praze píše svému otci:"Tati, všichni se na mě divně dívají, protože všichni jezdí do školy autobusem, jen já autem!"
Otec odpovídá:"Dobře, synku, posílám ti autobus!" :o) :-E) :-E) :-E) :-) :-)

Napsat komentář »

Diskuzní téma je zvláštní. Pokud ale Bůh stvořil vesmír, pak že je i vševědoucí už není žádný problém :-) . Sice dal lidem svobodnou vůli, takže záleží na konkrétním člověku co udělá, ale myslím si že i tak je vševědoucí, - křesťan by s tím určitě měl souhlasit. Ježíšovo narození taky bylo předpovězeno staletí předem. Otázky který si autor knížky klade jsou sice zajímavý, ale asi to bude úplně jinak, než si představujem...sex v nebi? ten souvisí s početím, k čemu by ale bylo v nebi? Jak starý tam vlastně budem? Budem neustále chválit Boha, nebo jenom chodit na oslavy a mít svůj vysněný domov… Zobrazit více

Diskuzní téma je zvláštní. Pokud ale Bůh stvořil vesmír, pak že je i vševědoucí už není žádný problém :-) . Sice dal lidem svobodnou vůli, takže záleží na konkrétním člověku co udělá, ale myslím si že i tak je vševědoucí, - křesťan by s tím určitě měl souhlasit. Ježíšovo narození taky bylo předpovězeno staletí předem. Otázky který si autor knížky klade jsou sice zajímavý, ale asi to bude úplně jinak, než si představujem...sex v nebi? ten souvisí s početím, k čemu by ale bylo v nebi? Jak starý tam vlastně budem? Budem neustále chválit Boha, nebo jenom chodit na oslavy a mít svůj vysněný domov a všechno co chcem? Nebude to nuda? - Bůh neřekl, že by byla...Myslim že se prostě člověk musí naučit žít v určitý pokoře, žít s tajemstvím...prostě nevim jak to bude. To že pak někdo řekne, že je vlastně všechno relativní, takže - kdoví jak to nakonec všechno bude - je názor velmi nebezpečný - všechno takhle zlehčovat pak může vést ke ztrátě víry, nebo ještě hůř - k nepoznání víry z důvodu nezájmu. Je těžké někomu říct, že "to prostě nevím, ale věřím že to Bůh myslí dobře", ale myslím si, že to prostě patří k údělu nás křesťanů. Je to zvláští pocit, ale právě tím, že nám Bůh dal svobodu, každý se chová různě, není na Zemi klid a mír, to se určitě nevyřeší, dokud On nepřijde. Myslím si, že to nejdůležitější Bůh řekl, nemůže říct všechno...Určitě je dobrý si klást otázky, na některý, ty míň důležitý nebo vůbec prostě NENÍ odpověď, ty hlavní už ale byly zodpovězeny. Jak někdo řekl: Všechny dobré zásady již byly napsány, nyní ještě zbývá je uskutečnit!

Napsat komentář »

jo, taky mě často obchází.. B-)

Napsat komentář »

Přišlo ke mně štěstí, řeklo uhni a šlo dál :-)

Napsat komentář »

nemám ráda když všichni hazy romskou komunitu do jednoho pytle.Nejsou všichni stejní jak vypadají.To co dělají romové to same dělají i běloši.Nezaleži na barvě kůže vůbec nee ale na povaze člověka.

Papo

To je otázka ekonomie.. jestliže jeho efektivita práce je nízká, pak musí najmout více zaměstnanců. Buď budou zaměnstnanci dělat za méně nebo budou výrobky dražší.. V praxi pak domu buď nosí domů méně peněz (tedy jeho životní úroveň je nižší) nebo stejně (pokud to takový podnik utahne a přežije). S rasama jako takovýma to nemá co do činění (ačkoliv existuje tzv. WASP - white anglo-sas protestant teorie, která říká, že tito lidé jsou nejpracovitější).

xenofon

Nejpracovitější jsou Japonci a Korejci, pokud vím. Jinak v praxi dochází k tomu, že neefektivně pracující lidé prostě práci nemají, a jsou závislí na humanitární pomoci. A pokud přijdou i o tu, umírají hlady. (To se samozřejmě netýká všech černochů, nýbrž jen těch, kde se k needektivitě osobní přidají války, nebo diktátoři typu Mugabe.)

Zobrazit 11 komentářů »

asi bych to taky měla už konečně napsat... 8-p 8-p S:)

Napsat komentář »

ach jo... ze ja vubec neco rikam B-) :-)

Napsat komentář »

... ja mam sice 3/4 A4, ale trvalo to cistyho casu asi 12 minut... dobre, budu machrovat inde :-) O-) 2:)

Vít

myslíš, že budu reagovat :-q , ale to se mýlíš :-) důvod mého úsměvu ti povím zítra a uvidíme, jak budeš reagovat :-E) O-)

Zobrazit 1 komentář »

Tož já se do toho opřel a trvalo mi to něco kolem hoďky, ale zato to mám na celou A4-nějak jsem se rozepsal :-)

Napsat komentář »

ja bych to tez takto nehrotila.... :-) :-) :-)

Napsat komentář »

samozdřejmě, jak jinak :o) S:)

Napsat komentář »

dekuju...prace asi tak na deset minut hm? :-)

Napsat komentář »

jeeezdamane!!! nevi nekdo, co tam bylo za otazky na tom papirku, na kterym byl napsanej ten ukol :-)

Zdeňulka

jasně že vím... :-)
Vyber si jednu knihu s křesťanskou tématikou (doma nebo ve farní knihovně v neděli po mši), přečti ji celou nebo jednu kapitolu, a napiš v rozsahu jedné strany A5 (celkem):
1. stručný obsah
2. co tě zaujalo
3. ponaučení pro život
Odevzdání do 20. února 2009
Máš co dělat co???? 8-p :o)
hhh já už to mám..... :o) S:) :o)

Zobrazit 1 komentář »

Možná někomu zkazím náladu, ale v pátek je biřmo a doufám, že jste nezapomněli na úkol, kterej jsme všici dostali B-)

Napsat komentář »