Ferenc

Ohledně počtu lidi v katedrále na msi mám zkušenost, ze o slavnostech je plno a přes týden je prázdno...

majkiki

Chudák sardinka...

BětkaV

@Ferenc Jo, přes týden nebývá na mši skoro nikdo, včera jsem byla v jednom kostele, kde nás bylo dohromady deset... ale to je podobné i u nás, takže žádný katastrofický stav, který mi byl líčen, nepozoruju. navíc těch mší je tu ve všední den 68. Na 37 kostelů. jestli na každou přijde cca 15 lidí, což je průměrná návštěvnost bohoslužeb ve všední dny, je to už slušný počet věřících... plus plné kostely v neděle na minimálně dvojnásobném počtu mší.

PetraO

@majkiki: Ta sardinka už určitě nebyla mezi živými, když ji pohřbívali...

Zobrazit 4 komentáře »
Ferenc

Chipsy jako přílohu jsem poprvé viděl v USA. A ty byly kupované...

Libor Bláha

Potvrzuju že život bez kafe možný je. V práci jsem taky tak trochu za exota, ale já funguju na čaj. Jinak díky za přiblížení života ve Španělsku. :)

Piki

Dovolím si trochu doplnit východočeské reálie, a možná pak bude Španělsko trochu bližší :-D
Kruhový objezd se semaforama mají v Hradci Králové. Taky jsem nikdy nepochopil, k čemu tam vlastně ty světla jsou, ale vždycky se to zdálo jako celkem funkční řešení. :)
A co se týče vína s colou: říkávali jsme tomu polejvák, a většinou to pijí 17-18 letí mládežníci třeba na maturitních plesech svých starších spolužáků. Bílé víno se míchá zase se Spritem, takže bílej polejvák. ;-)

Ferenc

V Havířově mají též kruhac se semafory. Ma to ten efekt ze se střídají rovnoměrně všecky směry...

voda-zpívající

Akorát, když v Hradci nefungovaly na kruháku semafory, většinou se tam někdo naboural - řidiči si neuvědomovali, že je to kruháč:-)

Zobrazit 5 komentářů »