Angelar

Angelar / Vladimír Zeman / 36 let

V celibátu

V adventním čase se křesťané modlí "Rorate caeli desuper et nubes pluant iustum" (Rosu dejte, nebesa shůry a oblakové dštěte spravedlivého). Vzhledem k tomu, že je téměř zima, nepřichází déšť, ale rovnou sníh, jak je tomu nyní v Jeruzalémě při sněhové kalamitě, což je ve Středomoří poměrně nečekaná událost: http://www.novinky.cz/zahranicni/322107-izrael-kolabuje-pod-privaly-snehu-pres-sto-let-nic-takoveho-nepamatuje.html Tedy slova tohoto adventního zpěvu jsou podivuhodně aktuální: "Sion deserta facta est, Ierusalem desolata est." Nezbývá než dodat ze 4. sloky: "Salvabo te, noli timere" … Zobrazit více

V adventním čase se křesťané modlí "Rorate caeli desuper et nubes pluant iustum" (Rosu dejte, nebesa shůry a oblakové dštěte spravedlivého). Vzhledem k tomu, že je téměř zima, nepřichází déšť, ale rovnou sníh, jak je tomu nyní v Jeruzalémě při sněhové kalamitě, což je ve Středomoří poměrně nečekaná událost: http://www.novinky.cz/zahranicni/322107-izrael-kolabuje-pod-privaly-snehu-pres-sto-let-nic-takoveho-nepamatuje.html Tedy slova tohoto adventního zpěvu jsou podivuhodně aktuální: "Sion deserta facta est, Ierusalem desolata est." Nezbývá než dodat ze 4. sloky: "Salvabo te, noli timere" (Zachráním tě, neboj se)

Ferenc

Rosu dejte, nebesa, shůry, oblaka, spusťte déšť práva - takhle se mi to líbí víc ;-)

Angelar

Františku, až jednou vyjdeš z fary a budou tam pršet Kodexy východní i západní, Němciáni, Pejškové, Hrdinové apod. ... :)

Ferenc

@Angelar: To abych si vzal štít :-D Horší kdyby padaly New Commentary on the Code of canon law (ta kniha má tři kila...)

Angelar

Já si spíš myslím, že by předtím měly chvilku padat trakaře, abys měl na čem ty vzácné publikace odvážet :).

Ferenc

@Angelar: :-D Řekni, že by ses nepřidal...

Zobrazit 5 komentářů »