AKSANTI - o misijním dobrovolnictví v Africe i jinde

sobota, 19. června 2010      17:00  do  19:30
Ostrava, Salesiánské středisko, Vítkovická 28

SADBA zve všechny fanoušky misijních dobrovolníků na program AKSANTI. Koná se v sobotu 19. 6. 2010 od 17:00 v Salesiánském středisku v Ostravě při příležitosti vyslání nových dobrovolníků do terénu.

 

Během oficiálního programu od 17:00 do 18:15 představí mladí lidé svoji dobrovolnickou zkušenost, přes skype se spojíme se současnými dobrovolníky v Mexiku a Indii a podíváme se na video o Katce Gutwirthové v Jihoafrické republice. Nebude chybět ani pohádka na dobrý večer. Program doprovází ostravská hudební skupina Malamör.

Po skončení programu se můžete nechat již neformálně inspirovat exotickými lákadly v podobě kulturních koutků (Bulharsko, Indie, Kongo, Mexiko a další). Na každém z nich čeká malá soutěž i ochutnávka typických pokrmů, možnost zkoušky typického oblečení apod. Pro zájemce je připravena prohlídka místního salesiánského střediska, které se specializuje na pomoc romským dětem a mládeži.

Noví dobrovolníci budou slavnostně vysláni na svoji službu při bohoslužbě v neděli 20. 6. 2010 od 10:30 v kostele sv. Václava v Ostravě. Bohoslužba, kterou povede provinciál P. František Blaha, budEva Sobková v Lesothu e živě přenášena Televizí Noe.

Jako doprovodný program AKSANTI probíhá od 20. dubna do 20. června výstava velkoformátových fotografií o našich dobrovolnících. Podívat se na ni můžete zdarma v prostorách Televize Noe, Kostelní nám. 2, Ostrava.

Misijní dobrovolníci se na svoji službu připravují v rámci programu Cagliero - salesiánský volontariát. Více informací o tomto programu najdete zde. Vyšší podporu těchto dobrovolníků má zajistit projekt Adopce nablízko.

 

Více info na www.mladez.sdb.cz.


Podrobnosti
Vložila: sveci
Vloženo: 4. 5. 2010

vytvořila akci.

Napsat komentář »