Za 7 dní bude spuštěna nová verze signály.cz. Více »

Přihlášení

Možnosti

Informace o diskuzi

Založil: HejTi
  • Počet příspěvků: 2074
  • Počet tvých příspěvků: 0

Vyhledávání v diskuzi

Diskuzní téma Diskuzní fórum - CSM Tábor 2007

Diskuzní téma k CSM Tábor

Pro přispívání do diskuze musíš být přihlášen(a).

nomka - 10. 9. 2007 13:47

Reakce na příspěvek sab047 ze dne 10. 9. 2007 13:21 :

Jooo to by mě taky zajímalo!!!!!!!!

sab047 - 10. 9. 2007 13:46
Jak někdo může říct: "To se Bohu líbí a to ne!"

???????????????????????
sqdw - 10. 9. 2007 13:41
Drazí pánové, jak to tu sleduji, vidím od vás jen a jen kritiku, ale nepodloženou vůbec ničím, mohl by mi někdo z vás vysvětlit proč je podle vás nový ritus špatný? Máte vůbec tušení o tom, jaké texty obsahuje původní tridentský misál?
Pak by mě taky zajímalo podle čeho soudíte, že hudba, která byla velice kvalitně podána na CSM se nehodí k liturgii? Co je podle vás vhodnější a to co konkrétně, nic takového jsem si tady totiž zatím nepřečetl... Díky :-)
Froggy - 10. 9. 2007 13:41
Krom toho, co už jsem napsal níže, si myslím, že je důležité, aby hudba byla obecně přístupná každému, což například rapovaný žalm rozhodně nebyl. Zatím, co mě to jen vyvedlo z koncetrace, ale jinak v pohodě, tak někteří v mém okolí se začali smát, co že to jako má být za vtip... :-b
Ale zase na druhou stranu - šel jsem z čiré zvědavosti na breviář Dominikánů, který byl zpíván v gregoriánském chorálu, a ač jsem dříve nic podobného nezažil, naprosto mě to uchvátilo - myslím, že by se právě takové krásně věci měly mládeži víc prezentovat.
Pro Antonia: Pěkně ses rozjel :-) A dokonce myslím, že bych s s valnou většinou i souhlasil. Například, co se týče vzdělanosti v oblasti náboženství - tak ta je skutečně hrozná. Jenže bohužel - mládež dnes málo čte, tak jak jej má získat? Myslím, že v tomhle by se měla církev více snažit.
Jo a ještě bych chtěl dodat - je smutné, když katolík označí katolíka, že je "černý", "zaostalý", či něco podobného, jen proto, že má jiný názor (který je navíc ve shodě s církví). Myslím, že Kristus z toho radost nemá, za to Nepřítel se za břicho popadá...
sab047 - 10. 9. 2007 13:34
Obě scholy byly úžasné a předvedly to nejlepší z křesťanské tvorby, co u nás máme. Díky za ně! Díky za to, jak obohatily bohoslužby, mám jen ty nejkrásnější prožitky!
A taky díky za všehny naše představené! Jsou fajní! Díky, že pro nás dělají taková úžasná setkání!
Zelená6 - 10. 9. 2007 13:03
Ahoj lidi,ja k tomu ani nenachazim slov,proto jen muzu rict na obranu obou schol(jak SBM tak Credenc),ze my prece chceme strhnout k vire predevsim mladez a to se nam podle me velice dari prave diky nejen pisnickam ktere zpivaji scholy na jakemkoliv setkani.

Tak se mejte. :-)

PS:Pokracoval bych v psani ale nejak nenachazim cas a musim bezet...ahoj. 2:)
PavelSl - 10. 9. 2007 10:38
prosím Vás všechny ktere to bylo už setkání v táboře
juniper - 9. 9. 2007 22:35
A teď pozorně čtěte, toto je článek, který byl paní redaktorkou JANOU ČERNOCHOVOU napsán do tisku. Co se potom stalo z tímto článkem, to už známe všichni. Možná jsme ji i my trochu ukřivdili.

Můj článek, který jsem napsala a předala k otištění, vypadal takto:

{TEXT}
Tábor - Při benefičním koncertu americké poprockové zpěvačky a držitelky Grammy Rebeccy St. James bylo na poutním místě Klokoty u Tábora, kde se koncert uskutečnil, vybráno 350 tisíc korun.
Přišlo 6200 lidí, za prodej vstupenek pořadatelé Celostátního setkání mládeže Tábor - Klokoty utržili 106 tisíc, ostatní peníze jsou z veřejné sbírky. Výtěžek půjde pro farnost Baie de Henne na Haiti. Do neděle ještě lidé mohou posílat dárcovské SMS na číslo 87777 s textem DMS HAITI v hodnotě 30 korun.
"Misionář Roman Musil z řádu oblátů, který na Haiti působí od roku 2002, si s sebou odveze jen menší část sbírky, ostatní peníze budou čerpány formou dlouhodobé pomoci přes Arcidiecézní charitu Olomouc, která byla spolupořadatelem koncertu pro Haiti," uvedl šéf organizačního týmu Vít Zatloukal z České biskupské konference. Arcibiskup olomoucký Jan Graubner doplnil, že peníze například půjdou na projekt adopce na dálku, vybudování zdravotního střediska a rozšíření školy na Haiti.
"Líbí se mi, jak dobře je týdenní pobyt tolika mladých lidí zorganizován. Nikde po nich nezůstává žádný svinčík a nedělají výtržnictví," hodnotí Josef Bednář z Tábora chování účastníků setkání mládeže, jichž přijelo více než 5600.
Podobně se vyjadřuje i městská policie. ""Očekávali jsme podstatně větší problémy, než jaké zatím byly," tvrdí velitel strážníků Petr Svoboda.
Byli například přivoláni do supermarketu ke krádeži alkoholu. "Mohu potvrdit, že dva případy jsme řešili," sdělil Zatloukal. S těmi, kteří porušili Desatero, neuznali svou chybu a nesouhlasili, aby si svůj hřích odpracovali na brigádě, se v Klokotech rozloučili. Zatloukal dodal, že okamžitě museli odjet domů.
Strážníci ale také byli u případu opačného charakteru, když u nádraží jeden mladík rozdával bezdomovcům peníze. "Lidé nás volali, protože se báli, aby někdo nezneužil dobroty mladého člověka," sdělil Svoboda k události, s jakou se ve své praxi ještě nikdy nesetkal.
JANA ČERNOCHOVÁ

Co nakonec vyšlo, jste viděl. I já jsem byla v šoku. Očekávala jsem, že se mi někdo z pražské redakce omluví, ale nestalo se tak.

S pozdravem Jana Černochová
Robert - 9. 9. 2007 21:01
Ahoj lidičky..
Jen jsem tu chtěl prozradit, že během Národní svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi, bude probíhat autorizace do signálů. Pokud se na ni někdo chystáte, můžete se nechat u kostela Nanebevzetí Panny Marie autorizovat. :-) (pokud nejste 7:-| a chcete být) X:)

Robert
Tým signály
Nasta - 9. 9. 2007 20:34
Tý jo... No smím-li se vyjádřit k hudbě, tak tedy... Credenc byl úžasný... Ten rapovaný žalm zůstal v mysli snad každému a abych pravdu řekla, tak jsem se po dlouhé době opravdu zaposlouchala do žalmu a vyschlechla si všechna slova... Prostě to byl, co se žalmů týče, opravdu zážitek... A ostatní hudební doprovod... Taky super... Písně jsem prožívala jako modtlitbu... a bylo to fakt moc hezké... Jen tak dál;)... (Samozřejmě chvála patří jak Credenci tak SBMce;)
Anežka - 9. 9. 2007 19:54

Reakce na příspěvek klarushka ze dne 9. 9. 2007 17:20 :

přesně tak,mám naprosto stejnej názor,souhlas... :-) jen tak dál... :o)
beruska23 - 9. 9. 2007 18:07
2:) Ahoj lidi to je venku zima žejo a mám pravdu mohlo bi se oteplit tak se opatrujte a klidně kdo koliv pište sms na 777 34 25 03 nebo email beruska72@svolny.cz 7:-|

čau a zdar :-E)

vám přeje katka O-)
klarushka - 9. 9. 2007 17:53

Reakce na příspěvek soto ze dne 8. 9. 2007 23:32 :

Jako já su pro nové věci....sem ráda že právšě existují takove skupiny kere odbočujou z vyšlapanejch cestiček a vytváří něco nového....moc vám držím palce...podle mně je skvělé to co děláte...hold lidi si musej zvyknout. nedivte se jim..tolik let slyší šecko skoro na stejné brdo a apk přijde naštětsí někdo kdo vybočuje ze stereotipu..ale oni si zvyknout a eště budou rádi že ste ;-)....pevně v to věřím...

Máří - 9. 9. 2007 15:42

Reakce na příspěvek janick ze dne 7. 9. 2007 22:37 :

Jo, možná jsem se špatně vyjádřila, já jsem to nemyslela tak, že scholy byly spatne nebo nevhodne obleceny na msi. :-o) Mam na vec stejny nazor :-)
soto - 9. 9. 2007 14:04

Reakce na příspěvek Pingee ze dne 9. 9. 2007 13:21 :

jasně...když se poprvé v kostele objevily varhany, tak to taky lidi nejpíš vyvedlo z míry...
:-)