A teď pozorně čtěte, toto je článek, který byl paní redaktorkou JANOU ČERNOCHOVOU napsán do tisku. Co se potom stalo z tímto článkem, to už známe všichni. Možná jsme ji i my trochu ukřivdili.
Můj článek, který jsem napsala a předala k otištění, vypadal takto:
{TEXT}
Tábor - Při benefičním koncertu americké poprockové zpěvačky a držitelky Grammy Rebeccy St. James bylo na poutním místě Klokoty u Tábora, kde se koncert uskutečnil, vybráno 350 tisíc korun.
Přišlo 6200 lidí, za prodej vstupenek pořadatelé Celostátního setkání mládeže Tábor - Klokoty utržili 106 tisíc, ostatní peníze jsou z veřejné sbírky. Výtěžek půjde pro farnost Baie de Henne na Haiti. Do neděle ještě lidé mohou posílat dárcovské SMS na číslo 87777 s textem DMS HAITI v hodnotě 30 korun.
"Misionář Roman Musil z řádu oblátů, který na Haiti působí od roku 2002, si s sebou odveze jen menší část sbírky, ostatní peníze budou čerpány formou dlouhodobé pomoci přes Arcidiecézní charitu Olomouc, která byla spolupořadatelem koncertu pro Haiti," uvedl šéf organizačního týmu Vít Zatloukal z České biskupské konference. Arcibiskup olomoucký Jan Graubner doplnil, že peníze například půjdou na projekt adopce na dálku, vybudování zdravotního střediska a rozšíření školy na Haiti.
"Líbí se mi, jak dobře je týdenní pobyt tolika mladých lidí zorganizován. Nikde po nich nezůstává žádný svinčík a nedělají výtržnictví," hodnotí Josef Bednář z Tábora chování účastníků setkání mládeže, jichž přijelo více než 5600.
Podobně se vyjadřuje i městská policie. ""Očekávali jsme podstatně větší problémy, než jaké zatím byly," tvrdí velitel strážníků Petr Svoboda.
Byli například přivoláni do supermarketu ke krádeži alkoholu. "Mohu potvrdit, že dva případy jsme řešili," sdělil Zatloukal. S těmi, kteří porušili Desatero, neuznali svou chybu a nesouhlasili, aby si svůj hřích odpracovali na brigádě, se v Klokotech rozloučili. Zatloukal dodal, že okamžitě museli odjet domů.
Strážníci ale také byli u případu opačného charakteru, když u nádraží jeden mladík rozdával bezdomovcům peníze. "Lidé nás volali, protože se báli, aby někdo nezneužil dobroty mladého člověka," sdělil Svoboda k události, s jakou se ve své praxi ještě nikdy nesetkal.
JANA ČERNOCHOVÁ
Co nakonec vyšlo, jste viděl. I já jsem byla v šoku. Očekávala jsem, že se mi někdo z pražské redakce omluví, ale nestalo se tak.
S pozdravem Jana Černochová